Connect with us

EDITOR

«Μπούμερανγκ» οι καθαρίστριες για το Νίκο Σταυρέλη

Published

on

Ταγαράς: Επί θητείας σου καμία μόνιμη και πλήρους απασχόλησης καθαρίστρια δεν υπήρχε στο δήμο Κορινθίων

Μομφή από το Νίκο Σταυρέλη πριν από λίγες ημέρες στη δημοτική αρχή για το θέμα των σχολικών καθαριστριών. Λόγος για μείωση ωρών και αποδοχών, για μείωση συντάξεων. Ο επικεφαλής της Πνοής μάλιστα αντιπαρέβαλε και τα δικά του έργα και ημέρες σημειώνοντας πως οι καθαρίστριες επί 20 ολόκληρα χρόνια ήταν πλήρους απασχόλησης με ετήσια μάλιστα πρόσληψη.

«Η δημοτική αρχή μετέτρεψε τις καθαρίστριες σε 5ωρες και 4ωρες με μείωση αποδοχών κατά 200-300 ευρώ στην καθεμια» σημειώνει ο Νίκος Σταυρέλης χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «άδικο», «απάνθρωπο», «αντικοινωνικό».

Το γάντι σηκώνει ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής του δήμου Τάσος Ταγαράς ο οποίος με ανακοίνωση τύπου απαντά στο Νίκο Σταυρέλη «φρεσκάροντάς» του προφανώς τη μνήμη αλλά και αποκαθιστώντας την αλήθεια. “Η κοινωνική ευαισθησία της δημοτικής αρχής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση

  1. Ουδέποτε μέχρι τώρα στα 20 προηγούμενα χρόνια υπήρχαν σχολικές καθαρίστριες στο Δήμο Κορινθλιων πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες/ημέρα). Τούτο συνέβη ΜΟΝΟ κατά το σχολικό έτος 2020-2021 (δήμαρχος Βασίλειος Νανόπουλος και πρόεδροι σχολικών επιτροπών Μιχαήλ Κλεπετσάνης και Αναστάσιος Ταγαράς) μετά από απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών (που στηρίχθηκε σε πρόταση του Δήμου μας) για πρόσληψη 21 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, απόφαση που υλοποιήθηκε αμέσως από το Δήμο Κορινθίων.
  2. Για όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και για την πρώτη χρονιά (σχ. έτος 2019-2020) της δημοτικής αρχής Βασιλείου Νανόπουλου, απασχολήθηκαν συνολικά 40 σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση έργου σύμφωνα με τον αριθμό αιθουσών ως εξής:

18 αίθουσες – 5 άτομα

15 αίθουσες – 4 άτομα

12 αίθουσες – 18 άτομα

9 αίθουσες – 5 άτομα

6 αίθουσες – 3 άτομα

3 αίθουσες – 5 άτομα

Σύμφωνα με αναγωγή σε ώρες ημερήσιας απασχόλησης που έδωσε το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με αναφορά σε “καθημερινό άψογο καθαρισμό των σχολικών μονάδων” οι ώρες που αντιστοιχούν στον αριθμό αιθουσών έχουν ως εξής:

18 αίθουσες – 6 ώρες

15 αίθουσες – 5 ώρες

12 αίθουσες – 4 ώρες

9 αίθουσες – 3 ώρες

6 αίθουσες – 2 ώρες

3 αίθουσες – 1 ώρα

και αντίστοιχα καθοριζόταν η μηνιαία αποζημίωση. Άρα σχεδόν το 50% των απασχολουμένων κατά τα προηγούμενα έτη όπου ο κ. Σταυρέλης ήταν μέλος της πλειοψηφίας ανερχόταν σε 4 ώρες ημερήσιας εργασίας με την αντίστοιχη αποζημίωση.”

 

Ο Πρόεδρος αναφέρεται και στην νέα σχολική χρονιά: Για το σχολικό έτος 2021-2022 ο Δήμος Κορινθίων αποφάσισε την πρόσληψη 68 σχολικών καθαριστριών συνολικής ημερήσιας απασχόλησης 233 ωρών (υπερβαίνοντας κατά 30ώρες και καλύπτοντας τη σχετική δαπάνη εξ’ ιδίων πόρων) υλοποιώντας προς τούτο την υπουργική απόφαση και με ημερήσια απασχόληση 13 ατόμων με 5ωρη εργασία, 17 ατόμων με 4ωρη εργασία, 24 ατόμων με 3ωρη και 14 ατόμων με 2ωρη, ώστε και σε συνδυασμό με τις ΙΔΑΧ 19 σχολικές καθαρίστριες – όλες σχεδόν πλήρους απασχόλησης, μερικές από τις οποίες μάλιστα ενώ εργάζονταν με καθεστώς μερικής απάσχολησης (1 -2 ώρες ημερήσιας απασχόλησης) μετατράπηκαν και πλέον εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης από τη δημοτική αρχή του Βασιλείου Νανόπουλου – να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους και καθημερινής παρουσίας και φροντίδας σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

https://mypressnet.gr/category/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b8%ce%af%ce%b1/

Απάντηση από πλευράς Νίκου Σταυρέλη στα παραπάνω στοιχεία δεν υπάρχει. Είναι σαφές όμως πως ο επικεφαλής της Πνοής, μετά την αναφορά για τους εργαζομένους της καθαριότητας (δείτε εδώ ) και κατόπιν τωνμ καθαριστριών έχει επιλέξει να «χτυπήσει» την δημοτική αρχή σ έναν κοινωνικά ευαίσθητο τομέα, την απασχόληση.

Εκείνο βέβαια που ξεχνά, όχι όμως και οι πολίτες, είναι πως ο ίδιος και σε αυτά τα θέματα ως Διοίκηση έχει δώσει τις δικές του εξετάσεις και…δεν έχει προαχθεί.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz