Connect with us

Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Αντιδράσεις καθηγητών μετά την ανάρτηση γιατρού ότι το ισχαιμικό μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο

Published

on

Πόλεμος ανακοινώσεων έγινε στο Facebook από καθηγητές ιατρικής μετά την ανακοίνωση ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση του γιατρού Δημήτρη Κούβελα ότι ό,τι συνέβη μπορεί να είναι παρενέργεια του εμβολίου, που έφερε σωρεία αντιδράσεων. Συγκεκριμένα ο κ. Κούβελας έγραψε:

«Από τη θέση που βρίσκομαι, ως συνάνθρωπος και συμπολίτης, εύχομαι στον κ. Χαρδαλιά (@Nikos Hardalias) καλή ανάρρωση.

Από την ίδια θέση, ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη.

Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης.

Υποβολή ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ»

Στην ανάρτησή του απάντησε με αυστηρό ύφος ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός.

«Δημήτρη επιτέλους σταμάτα να έχεις άποψη για όλα. Άσε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς. Οι γενικολογίες αυτές μόνο κακό προκαλούν σε εσένα και το κοινωνικό σύνολο που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι συνηθισμένες αιτίες των οξέων στεφανιαίων συνδρομών […] «Σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσές μας σχετίζεται με το εμβόλιο» απάντησε.

Τη θέση του κ. Κούβελα σχολίασε στο Facebook και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης που πρότεινε, με όσα ακούγονται, μετανάστευση για τους φοιτητές του που σπουδάζουν ιατρική.

«ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ;;
Ο κ. Χαρδαλιάς με προϋπάρχον ιστορικό εμφράγματος, 10 μέρες άυπνος μέσα στο απόλυτο στρες να αντεπεξέλθει ως αρμόδιος υφυπουργός στις προκλήσεις της πανδημίας, των 600 πυρκαγιών μέσα σε 10 μέρες και η διάγνωση είναι ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο λόγω εμβολιασμού πριν 7 μήνες; Συμφωνεί με την διάγνωση η Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και οι καρδιολόγοι της; ο Ιατρικός Σύλλογος; η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία; Γιατί αν συμφωνούν προτείνω στους φοιτητές μου της Ιατρικής να ετοιμάζονται για μετανάστευση» έγραψε.

 

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz