Connect with us

EDITOR

14/03 Κυριακάτικος “Τύπος”: Βρήκε υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο; 

Published

on

Βρήκε υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο; 

Βρήκε υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο;

Τα αποκριάτικα κοστούμια έμειναν για φέτος στην ντουλάπα, δεν ισχύει απ ότι φαίνεται και για τα “πολιτικά” κοστούμια τα οποία ουδέποτε μπήκαν εκεί!

Το σενάριο Δέδε “έπαιξε” για λίγο αλλά χάθηκε.

Η κεντρική – προφανώς- απόφαση να αναλάβει τα ηνία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο Χαράλαμπος Κασίμης όχι απλά αποδυνάμωσε αυτό το σενάριο αλλά το εξαΰλωσε δεδομένων και των σχέσεων που πλέον υφίστανται μεταξύ των δυο ανδρών.

Και οι δυο ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Δέδες ωστόσο δεν έγινε ποτέ στέλεχος μετ’ αποδοχής, ήταν πάντα το στέλεχος που εισήχθη στο κυβερνητικό σχήμα λόγω Σπίρτζη.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνά κανείς, στην αναίρεση του σεναρίου, και τον ρόλο που κράτησε ο Γιώργος Δέδες στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, η σιωπηρή στήριξη της 2ης Κυριακής στον Παναγιώτη Νίκα είναι κίνηση που δεν συγχωρεί ο αριστερός χώρος, κίνηση που θα “καταδιώκει” το Γιώργο σε όλη την πορεία του εφ εξής.

Το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Κασίμης να είναι υποψήφιος συζητήθηκε αρκετά, ενδεχομένως να βρίσκεται και ακόμα στο τραπέζι μιας και ο Καθηγητής έχει δύο φορές διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα, με – θα έλεγε κανείς- όχι άσχημα αποτέλεσμα.

Η αποχώρησή του τότε, το γνωρίζουν καλά όλοι, είχε αιτίες, πρόσωπα και συμπεριφορές που βέβαια και σήμερα υφίστανται και φαίνεται προς το παρόν να στέκονται ως “ανάχωμα” σε μια νέα υποψηφιότητα.

Τι θα πράξει λοιπόν το εν δυνάμει κόμμα εξουσίας;

Τουλάχιστον έτσι θέλει να εμφανίζεται τελευταία με ισχυροποίηση παρουσίας και δράσεων ακόμα και σε τοπικό επίπεδο (είδαμε επισκέψεις κλιμακίων σε φορείς και όχι μόνο αλλά και ηχηρή συμμετοχή στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στην Κόρινθο)

Το βέβαιο είναι οτι οι “μνηστήρες” συγκεντρώνονται. Ένας εξ αυτών ο κ.Δημήτρης Πρωτοπαπάς, μηχανικός και ενεργός πολίτης έχει δηλώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο από την επομένη της κάλπης κιόλας.

Με παρεμβάσεις σε θέματα που απασχολούν την πόλη επικαιροποιεί την βούλησή του αυτή ενώ φέρεται την τελευταία εβδομάδα να δηλώνει και “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος υποψήφιος που δηλώνει “επιλογή” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο επικεφαλής της Κορινθιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μεταξάς.

Ο πάλαι ποτέ υποψήφιος του Αλέξανδρου Πνευματικού φέρεται και εκείνος να δηλώνει “εκλεκτός”, μάλιστα εκτός από την συνεχή αλληλεπίδραση του που καταγράφεται στα social media με τον αριστερό χώρο, φωτογραφήθηκε στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στην Κόρινθο με τον κ.Παναγιώτη Σπύρου.

Η φωτογραφία “ανέβηκε” στον προσωπικό του λογαριασμό, ήταν δε ιδιαίτερα θερμή αφού οι δυο άνδρες παρά τα μέτρα που επιβάλλει η πανδημία, φωτογραφήθηκαν αγκαλιά!

Βέβαια, εδώ θα πρέπει κανείς να σημειώσει πως ο κ.Μεταξάς έχει κατά καιρούς δηλώσει την αναγκαιότητα η αυτοδιοίκηση να είναι ακομμάτιστη, αλλά, τα δεδομένα στην πολιτική αλλάζουν (και ο δήμος πολιτική είναι) και σίγουρα μια υποψηφιότητα υπό την σκέπη ενός κόμματος, πόσο δε μάλλον κόμματος εξουσίας, έχει άλλο έρεισμα και άλλη προοπτική, χωρίς βέβαια σε αυτό να υπολογίζονται μόνο οφέλη.

“Φήμες” θέλουν ακόμα και τον Αλέξανδρο Πνευματικό να λοξοκοιτά. Να αναζητά πολιτική στέγη. Άλλες πάλι τον θέλουν να κατέρχεται στα περιφερειακά αφήνοντας το δήμο και την Πορεία Ευθύνης” στον διάδοχό του.

Τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ σύντομα θα κληθεί να πάρει αποφάσεις αφού στο δήμο Κορινθίων η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει

 

“Κυριακάτικος “Τύπος”” 14/3/21

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz