Connect with us

Επικαιρότητα

Κορινθία τη…σήμερον!

Published

on

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε υποψήφια Δήμαρχο για το δήμο Κορινθίων. Ανακοινώθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της χθες στο δημοτικό συμβούλιο ως η τελευταία σύμβουλος που αναλαμβάνει από την παράταξη του Μάριου Ασημακόπουλου. Πρόκειται για την κ.Πόλυ Δαγκοπούλου Τσόγκα, κόρη του δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσόγκα ο οποίος και την συνόδευσε χθες στην διαδικασία ορκωμοσίας από τον δήμαρχο Κορινθίων. Με αυτήν την ανακοίνωση λοιπόν κάθε σενάριο περί επιλογής του πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Πρωτόπαππα από τον ΣΥΡΙΖΑ παύει και πλέον το ερώτημα είναι ένα. Θα επιλέξει ο κ,Πρωτόπαππας το δρόμο της ανεξάρτητης καθόδου; Ο ίδιος πολύ νωρίς έχει ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2023. Αν η δήλωση ισχύει θα το πιστοποιήσει και πρέπει να το κάνει ο ίδιος!

Θέμα δημοκρατίας και ρόλου στο δημοτικό συμβούλιο θέτει ο Νίκος Σταυρέλης επικαλούμενος κυβερνητικές ρυθμίσεις που ουσιαστικά επέτρεψαν στους εκλεγμένους με την απλή αναλογική δημάρχους να διοικήσουν και να μην είναι όμηροι καταστάσεων και προσώπων. Μάλιστα εγκαλεί και τον δήμαρχο Κορινθίων που λειτουργεί βάσει αυτών των ρυθμίσεων! Ο ίδιος εάν είχε εκλεγεί άραγε πως θα λειτουργούσε; Δεν θα έκανε χρήση των ρυθμίσεων; Να ένα ερώτημα προς απάντηση.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Τάσου Γκιολή σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη για την υποψηφιότητα του και με ποιόν δεδομένης της γκρίνιας που λέγεται πως υπάρχει μετά την απόδοση του χαρτοφυλακίου του στην Αθηνά Κόρκα από τον Περιφερειάρχη. «Αν ο Παναγιώτης Νίκας θα είναι υποψήφιος θα είμαι μαζί του» είπε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα, τι θα κάνει εάν ο Π.Νίκας δεν είναι υποψήφιος απέφυγε να απαντήσει ωστόσο είναι απο τους λίγους που ανοιχτά δηλώνουν παρών σε υποψηφιότητα Νίκα. Κι αυτό διότι πολλά στελέχη θεωρούν στα πηγαδάκια πως ο νυν Περιφερειάρχης δεν θα αποτελέσει επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ξανά για την Πελοπόννησο.

Κάποιοι θεωρούν πως οι αποχωρήσεις από το συνδυασμό του δημάρχου είναι απώλειες. Καταρχήν θα πρέπει να δεί κανείς πως πρόκειται για στελέχη που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν. Έπειτα θα πρέπει να  δεί τα πρόσωπα που αποχώρησαν. Κάποιοι λένε πως…χάρη έκαναν ουσιαστικά με την απόφαση τους στο Βασίλη Νανόπουλο μιας και ο νυν δήμαρχος φέρεται αποφασισμένος να ανανεώσει πλήρως τον συνδυασμό του αφού η νέα θητεία θα λειτουργήσει με ισχυρή πλειοψηφία και βέβαια θα είναι 5ετής.

Το δις εξαμαρτείν θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους εκεί στην ΔΕΕΠ της Κορινθίας. Τα λάθη του 2019 κόστισαν και έτρεχε μετά τις εκλογές το κόμμα να μαζέψει τα σπασμένα και να απολογηθεί. Αν κανείς σκεφτεί τις εθνικές εκλογές, το δύσκολο κλίμα που η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και την αναγκαιότητα της απόλυτης συσπείρωσης τότε μάλλον το τοπικό όργανο θα πρέπει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη σύνεση και όχι με το θυμικό.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί το λέει ο Αντιδήμαρχος. Τον θέλει ο πρώην Περιφερειάρχης στον συνδυασμό του στην κάλπη του Οκτώβρη. Το νου σου αντιδήμαρχε μόνο διότι κάποια πράγματα καλό είναι να λέγονται στην ώρα τους! ’Ασε που δεν ‘ανεβάζουν‘ την εκλογική σου αξία. Βλέπεις ο Πρώην προσβλέπει σε στήριξη του ΠΑΣΟΚ και όσο να πεις…είναι μεγάλη η αλλαγή για σένα. Και με συνέπειες θα έλεγε κανείς!

Επιτυχημένη λέει ο Μιχάλης Παρασκευάς η παρουσία της κ.Μιχαλίτσας Ξύδη στο δημοτικό συμβούλιο. Ένας απολογισμός της συμβούλου θα ήταν χρήσιμος για να δουν οι πολίτες τις παρεμβάσεις και τις θέσεις διότι όσες συνεδριάσεις παρακολουθήσαμε η κ.Ξύδη ή δήλωσε ανενημέρωτη για τα θέματα είτε ζητούσε αναβολή είτε ακολουθούσε την γραμμή του ΚΚΕ. Να λέμε οτι κάτι είναι επιτυχές αλλά να το τεκμηριώνουμε κιόλας!

Μέχρι τέλος θητείας με τους ίδιους αντιδημάρχους θα πάει ο Βασίλης Νανόπουλος, η θητεία όλων ανανεώθηκε. Στην τελική ευθεία λοιπόν και οι 7 για να δείξουν και να αποδείξουν πως άξιζαν το χαρτοφυλάκιο.

Τι εννοεί ο Παναγιώτης Λαμπρινός ας ελπίσουμε σε ένα χρόνο να επανέλθει η δημοκρατία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου; Η αναφορά συνοδεύει την κοινοποίηση της δημοσίευσης του Νίκου Σταυρέλη περι διακοσμητικού ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Θεωρεί ο κ.Λαμπρινός πως η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές· Διότι αν όχι και αν όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν ο Νίκος Σταυρέλης είναι ο νέος δήμαρχος, με τις ίδιες ρυθμίσεις που καταγγέλουν θα κληθούν να διοικήσουν.

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz