Connect with us

EDITOR

Κορινθία τη…σήμερον!

Published

on

Οι ανενημέρωτοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ίσως η χειρότερη παράμετρος κάθε δημοτικής περιόδου. Διαβάζουμε την κριτική του κ.Μιχάλη Δόντη για τον τουρισμό ο οποίος για έναν περίεργο λόγο μιλά για «κραταιά Κόρινθο στο παρελθόν» τουριστικά και αναρωτιόμαστε πότε ήταν τέτοια, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος τις χρηματοδοτήσεις άλλων δημάρχων όπως ο Σταματόπουλος και ο Καμπόσος και αναρωτιέται για την Κόρινθο. Αλήθεια, γιατί δεν ζητά τα στοιχεία από τις υπηρεσίες ώστε να δει τις χρηματοδοτήσεις; Μήπως επειδή η Κόρινθος έχει υψηλότερα ποσά ακόμα και από τον «πρωταθλητή Σταματόπουλο;» Δυστυχώς η Κόρινθος διάγει μια περίοδο που το πολιτικό της προσωπικό δεν έχει το επίπεδο που θα έπρεπε.

 

Μέγα θέμα το πρωτοφανές περιστατικό με τον γαιδαράκο και έτσι έπρεπε. Όμως, όλοι οι ευαίσθητοι τι κάνουν άραγε για τα γαιδουράκια της Σαντορίνης; Ένα φαινόμενο διαχρονικό που όμως κανείς δεν αγγίζει αφού…είναι μέρος του τουριστικού προϊόντος. Κακοποίηση είναι και εκείνη αλλά… το τι βλέπουμε ως κοινωνία είναι εξαιρετικά επιφανειακό και πρόσκαιρο.

 

Δεν περνούσες χθες λέει στην αγορά της Κορίνθου από τον κόσμο. Η Λευκή Νύχτα επανήλθε και είχε τεράστια επιτυχία. Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος επέλεξε οι εκπτώσεις να κρατήσουν 3 ολόκληρες μέρες και όχι μόνο μια. Ο Κόσμος ανταποκρίθηκε, βόλταρε και ψώνισε. Το…ταμείο βέβαια θα το κάνει από μέρα σε μέρα ο ίδιος ο εμπορικός σύλλογος. Σαν εικόνα ωστόσο η αγορά έσφυζε από ζωή!

 

Ανοιχτή επιστολή έκανε ο Ναπολέων σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους για τις καταστροφές και εν ολίγοις προειδοποίησε με κινητοποιήσεις. Την επόμενη ημέρα τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν από τη Νεμέα παρουσία Υπουργών και Βουλευτών.

 

Όσοι συζητούν για νέα δημοτική παράταξη και σήμερα κατέχουν θέση στην διοίκηση οφείλουν να παραιτηθούν σήμερα. Η ηθική, τίμια και αντρίκια στάση πρέπει να είναι ίδιον των κυρίων που θέλουν να διοικήσουν το δήμο. Η εκμετάλλευση της θέσης τους για εκλογικά οφέλη δεν συνάδει με τον διαχωρισμό από την διαφοροποίηση από την δημοτική αρχή. Αν αυτό δεν γίνει, θα αποδείξει πως το μόνο που απασχολεί τους εν λόγω αυτοδιοικητικούς είναι η καρέκλα και μόνο.

 

«Είμαστε πολλοί και θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο για το δήμο» είπε ο Χρήστος Κορδώσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη και συμπλήρωσε. «Αλλά αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε παράταξη θα συζητήσουμε συνεργασίες». Δηλαδή, πόσοι είστε βρε πρώην πρόεδρε; Γιατί και πολλοί να είστε και να μην μπορείτε να κάνετε παράταξη είναι λιγάκι θέμα και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως το «νέο» δεν είναι η έννοια σου.

 

Τι έγραψε και ο Παρασκευάς βρε παιδάκι μου; Δηλώσεις λέει δημάρχων περιλήφθηκαν σε ανακοίνωση υφυπουργού αλλά οι δήμαρχοι λένε πως ουδέποτε την έκαναν. Η ανακοίνωση, αν και δεν ονομάζει ο Μ.Παρασκευάς είναι του Νίκου Ταγαρά και οι δηλώσεις των δημάρχων που περιλήφθηκαν είναι των κ.κ Σταματόπουλου, Τσιώτου και Φρούσιου. Η δήλωση Παρασκευά είναι δημόσια και δημιουργεί θεματάκια. Οι δήμαρχοι καλούνται να τον διαψεύσουν και μάλιστα άμεσα. Άλλως δημιουργείται το συμπέρασμα πως ο υφυπουργός έδρασε χωρίς την συγκατάθεση τους. Ή να τον επιβεβαιώσουν και ο υφυπουργός να εκτεθεί. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή Παρασκευά να μετατραπεί σε «Δούρειο ίππο» έχει ενδιαφέρον και θα εξελιχθεί προφανώς στην πορεία.

 

Ο Τριανταφύλλου ανέλαβε χρέη προέδρου στο ΔΣ της Βόχας για τον τελευταίο χρόνο. Ο πρώην πια πρόεδρος, παραιτηθείς και ανεξάρτητος δηλώνει ¨ο δήμος μπορεί να τα πάει καλύτερα» και το εκλογικό παιχνίδι ανοίγει αφού οι αντίπαλοι του Αννίβα αυξάνουν. Θα κατορθώσουν να του δημιουργήσουν ζημιά; Θα κινηθούν αυτόνομα ή θα δούμε συνασπισμούς;

 

Ζηλεύουν και μερικοί το Λουτράκι και κάνουν και τις ανάλογες συγκρίσεις. Προφανώς και δεν έχουν αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα της Λουτρόπολης το οποίο είναι η ένταση της μουσικής. Οι μηνύσεις ήταν καθημερινές με αποτέλεσμα τα καταστήματα είτε να μην παίζουν καθόλου μουσική είτε να παίζουν πολύ χαμηλά. Πόλη της ησυχίας το Λουτράκι φέτος και αν κανείς είχε κάνει τον κόπο από τους Κορίνθιους να το επισκεφτεί, όχι για ρεπορτάζ, έστω για ένα ποτό θα το είχε καταγράψει. Αλλά αυτό θα ήταν το φυσιολογικό!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz