Connect with us

EDITOR

Νεμέα: Σύσκεψη και αυτοψία στις ζημιές

Published

on

Το θέμα των σημαντικών ζημιών που προκάλεσαν σε καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η αυξημένη υγρασία των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Δήμου Νεμέας, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Νεμέας.

Στην  σύσκεψη, παρουσία των υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, στελέχη του ΕΛΓΑ και γεωπόνοι της Περιφέρειας. “Οι αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ακόμα ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα συγκαλείται σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 3.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο ίδιος, ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά την εν λόγω σύσκεψη θα εξεταστούν οι αναφορές των ζημιών και θα εξεταστεί ο τρόπος κάλυψης των παραγωγών, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz