Connect with us

Επικαιρότητα

Καμπανάκι ειδικών για υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία: Μην αγγίζουν το νερό, να απολυμαίνονται αντικείμενα

Published

on

Καμπανάκι κρούουν οι ειδικοί για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές, καλώντας τους κατοίκους της Θεσσαλίας να χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι υπάρχουν δύο βασικές πηγές που μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων: Από τη μία η χρήση ακατάλληλου νερού και από την άλλη η οποιαδήποτε επαφή με νεκρά ζώα. «Οι βασικές εστίες μόλυνσης είναι οι λάσπες και τα νεκρά ζώα. Άρα αποφεύγουμε αυτά τα δύο και χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό. Αυτή είναι η βασική οδηγία», επισήμανε.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το δίκτυο σε κάποιες περιοχές έχει υποστεί πολύ μεγάλες βλάβες. Δεν είναι εύκολο να αποκατασταθούν άμεσα. Άρα αυτό που συστήνουμε σε πρώτη φάση είναι εμφιαλωμένο νερό και μάλιστα οι πολίτες θα πρέπει να το καταναλώνουν. Αφού βεβαιωθούν ότι τα μπουκάλια δεν έχουν έρθει σε επαφή με λάσπες, δεν έχουν τσακιστεί τα καπάκια. Έχει μεγάλη σημασία δηλαδή το νερό που πίνουμε να είναι ασφαλές. Να πω ότι κάνουμε και εμείς διανομή. Έχουμε μοιράσει τόνους νερού εμφιαλωμένο και συνεχίζουμε κάθε μέρα ακριβώς για να εφοδιάσουμε τους πολίτες και να έχουν διαθεσιμότητα για να μπορέσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους», τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη.

«Η δεύτερη πηγή που θέλω να επισημάνω είναι τα νεκρά ζώα. Επειδή κατάγομαι και εγώ από αγροτικό χωριό και έχουμε μια εξοικείωση με όλα αυτά. Δεν μας προβλημάτισε το να ψοφήσει μια κότα…εδώ δεν είναι τέτοια συνθήκη, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η επαφή με νεκρά ζώα ελλοχεύει κινδύνους. Δεν θα πρέπει ούτε τα κατοικίδια να αφήνουν οι άνθρωποι να τσαλαβουτούν στις λάσπες από την πλημμύρα ή να έρχονται σε επαφή με νεκρά ζώα», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz