Connect with us

Καιρός

Καλόν χειμώνα! Κρύο, βροχές, χιόνια και σαρωτικοί άνεμοι – SOS από το Λιμεναρχείο

Published

on

Το πρώτο πραγματικά χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο αναμένεται να δούμε σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα και στην Κορινθία. Κύριο χαρακτηριστικό η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή ειδικά θα πέσει κάτω και από τους δέκα βαθμούς, αλλά και οι πολλοί ισχυροί άνεμοι, που θα ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ.

Μάλιστα η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση θυελλωδών ανέμων για το Σαββατοκύριακο, ενώ και το Λιμεναρχείο Κορίνθου κάλεσε τους ιδιοκτήτες των σκαφών:

  • Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.
  • Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.
  • Να μην αποπλεύσουν έως τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Ειδικότερα για σήμερα Σάββατο στην παραλιακή Κορινθία προβλέπεται βροχή και ισχυροί άνεμοι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 (αργά το βράδυ) έως 19 (το μεσημέρι) βαθμούς. Στα ορεινά, ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι ακόμα χαμηλότερη μεταξύ 2 και 8 βαθμών, ενώ σήμερα το βράδυ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια.

Αύριο στα παραλιακά η θερμοκρασία θα πέσει δραματικά (8-10 βαθμοί) , ενώ θα ενισχυθεί και η ένταση των ανέμων. Στα ορεινά θα χιονίζει για τα καλά με την θερμοκρασία να διατηρείται οριακά πάνω από το μηδέν κατά την διάρκεια της ημέρας και κάτω από το μηδέν τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα κοπάσουν από την Δευτέρα, όμως το κρύο θα διατηρηθεί και μόνο από την Τρίτη θα επιστρέψουμε σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz