Connect with us

EDITOR

Κέρδισε το «στοίχημα» του απολογισμού! (video)

Published

on

Τα έργα και οι ημέρες του 3ου δημαρχιακού χρόνου δεν ήταν το στοίχημα του Βασίλη Νανόπουλου. Το στοίχημα του Δημάρχου της Κορίνθου στον χθεσινό απολογισμό ήταν οι παρουσίες!

Με το παρασκήνιο να είναι έντονο το τελευταίο διάστημα και όσους επενδύουν πολιτικά στην διάσπαση της δημοτικής ομάδας να περιμένουν να επιβεβαιωθούν, ο Βασίλης Νανόπουλος κατόρθωσε στην καίρια πολιτική στιγμή να δείξει το πρόσωπο που, αφενός διαλύει το παρασκήνιο και τις όποιες πολιτικές προσδοκίες και αφετέρου δεσμεύει, σε πρώτο και δημόσιο πλάνο, ακόμα και εκείνους που καλλιεργούσαν κλίμα αμφιβολιών.

Πρόσωπο συσπείρωσης και σύμπνοιας.

Πλαισιωμένος από το σύνολο της δημοτικής του ομάδας, οι απουσίες των αντιδημάρχων Καρασάββα και Παπαιωάννου ήταν  δικαιολογημένες,  παρουσίασε χθες από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων τον απολογισμό της 3ης χρονιάς, «ως ένδειξη σεβασμού στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν» όπως χαρακτηριστικά είπε ,δίνοντας τον λόγο και τον χρόνο σε όλους να παρουσιάσουν το έργο που έχουν επιτελέσει, ο απολογισμός διήρκησε πλέον των 2 ωρών και σίγουρα παρακολουθώντας τον κανείς μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για όσα έχουν γίνει στο δήμο Κορινθίων. Μάλιστα ο Δήμαρχος δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα της οποίας ηγείται, υπερήφανος για το έργο, που σε δύσκολες και πανδημικές συνθήκες, κατόρθωσαν να επιτελέσουν!

Ο ίδιος στην εισήγηση του παρουσίασε τις «τομές» της διοίκησης του. Τα μεγάλα έργα που ξεκλείδωσε (Μπαζώματα, περιφερειακή αγορά Λεχαίου, παραλιακό μέτωπο, κεραμμυδάκι, Γενικά Πολεοδομικά σχέδια, Πολεοδόμηση στρατοπέδου) τις χρηματοδοτήσεις , πλέον των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφαλίστηκαν, ποσά πρωτοφανή για τα δεδομένα του δήμου Κορινθίων ΑΛΛΑ και εξήγησε πως όλα τα παραπάνω στάθηκαν η αιτία ο ίδιος να κλειστεί στο γραφείο του και να δουλέψει, να χάσει την επαφή με τους πολίτες παρ ότι δεν το επιθυμούσε.

«Ήταν απαραίτητη αυτή η δουλειά από μέρους μου γιατί η προετοιμασία ενός έργου είναι το σημαντικότερο στάδιο. Τα καταφέραμε και σήμερα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων σέβονται και υπολογίζουν το δήμαρχο Κορινθίων. Ο Δήμος ανέκτησε την αξιοπιστία του και τα αποτελέσματα είναι απτά, μετρήσιμα!»

 

Στα έργα που τρέχουν αναφέρονται

  • το μεγάλο έργο των νέων πεζοδρομίων που θα ενώσουν το συνοικισμό με το κέντρο της πόλης
  • Η αλλαγή όλων των πεζοδρομίων της Κορίνθου με κονδύλι που έχει ήδη εγκριθεί
  • Τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό Άσσου – Λεχαίου που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα
  • Η έναρξη του έργου της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού που ορίζεται τον Ιανουάριο (με παράδοση το Πάσχα του 2023)
  • Η αξιοποίηση των παλαιών σφαγείων με την ολοκλήρωση της διακήρυξης στα τέλη του μήνα
  • Το βιοτεχνολογικό πάρκο στο Λέχαιο – οι προτάσεις αναμένονται έως τις 11 Νοεμβρίου
  • Η ανάπλαση του σταθμού του ΟΣΕ και της εισόδου της πόλης, σε 15 μέρες το έργο θα έχει ανάδοχο.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων επέλεξε να πει αρκετές φορές την φράση «Πάμε Μπροστά», φράση που μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση στην ΠΝΟΗ Δημιουργίας και τα στελέχη που εκ του παρελθόντος συγκεντρώνει και ανακοινώνει η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη.

Ωστόσο το πολιτικό μήνυμα που θέλησε να περάσει, και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε και ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είναι πως, στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι επόμενες εκλογές αλλά οι επόμενες γενιές.

Με έργα που δίνουν προοπτική. Με έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Με εξωστρέφεια που τοποθετεί το δήμο Κορινθίων στα τραπέζια λήψης αποφάσεων.

Με γερά θεμέλια που εγγυώνται την πορεία του δήμου στα επόμενα χρόνια!

Από χθες οι πολιτικοί αντίπαλοι του δημάρχου Κορινθίων καλούνται να απαντήσουν ή να αντιπολιτευτούν επί του συγκεκριμένου έργου που παρουσιάστηκε και όχι πλέον αόριστα, γενικόλογα και με βαρύγδουπες εκφράσεις.

Κυρίως επειδή στην χρονιά που έρχεται τα 100 εκ ευρώ χρηματοδοτήσεων που ανακοινώθηκαν θα μετατραπούν σε έργα που οι πολίτες θα δουν στην πόλη, στα χωριά, στην καθημερινότητα τους.

Καλούνται ακόμα να βρουν ένα νέο αφήγημα περι ομάδας, συσπείρωσης και ενότητας αφού η παρούσα δημοτική ομάδα χθες, στον επίσημο απολογισμό της δημοτικής αρχής και όχι στα καφενεία και στα πηγαδάκια, έδωσε ηχηρό παρών και απαντήσεις.

Κι όλα αυτά, ενώ ο Δήμαρχος Κορινθίων κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για την νέα δημοτική ομάδα, το ψηφοδέλτιο που θα καταρτίσει στις επερχόμενες εκλογές. Τα ονόματα που θα συμπεριλάβει, επιτρέποντας στους πολιτικούς αντιπάλους να μετρούν αποχωρήσεις, όσο αφελές πολιτικά μπορεί να είναι αυτό.

Διότι όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως, η μέχρις ώρας σιωπή του δεν  σημαίνει αδυναμία αλλά στρατηγική.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την σελίδα Facebook  “Γραφείο Τύπου Δημάρχου Κορινθίων”

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz