Connect with us

EDITOR

Θέλουν διαβούλευση αλλά…δεν διαβουλεύονται!

Published

on

Συχνά πυκνά καταγράφονται στην Κόρινθο αναφορές περι διαβούλευσης και απουσίας της. Ενεργοί πολίτες, φορείς, αιρετοί μιλούν για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της δυστυχώς όμως την ώρα διεξαγωγής της δηλώνουν  ηχηρά απών. Τελευταίο παράδειγμα η διαβούλευση για τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων στο δήμο Κορινθίων η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε πριν απο λίγα λεπτά. Μόλις 11 ήταν οι συμμετέχοντες! Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι εισηγητές (2) από την εταιρία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ανέλαβε την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και εκπόνησε τον χάρτη των προτεινόμενων σημείων, η δημοτική αρχή (2), ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος, υπηρεσιακή παράγων της Τ.Υ (1), ΜΙΑ μόνο δημοτική σύμβουλος εκ των 33 η κ.Μιχαλίτσα Ξύδη, εκπρόσωποι φορέων (3), από την Τροχαία Κορίνθου ο Υποδιοικητής κ.Ανδρέας Γεώργαρης, από το Λιμεναρχείο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη και από τον εμπορικό σύλλογο ο κ. Παναγιώτης Σπύρου, πολίτης (1) ο κ.Σταύρος Γεώργαρης από το Χιλιομόδι, Μέσα ενημέρωσης (1).

Τα όσα ακούστηκαν ήταν σημαντικά. Προφανώς όμως δεν αφορούσαν τους πολλούς! Ούτε κατοίκους, ούτε φορείς, ούτε και εκλεγμένους στο δήμο Κορινθίων. Προφανώς λοιπόν κάθε ιαχή εφεξής περι διαβούλευσης δεν θα αποτελεί παρά ‘πυροτέχνημα εντυπώσεων”

ΥΓ: Ανάλογη εικόνα είχε καταγραφεί και στην δια ζώσης 1η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του δήμου. Είμαστε της γκρίνιας λοιπόν και όχι της ουσίας. Είμαστε της καταγγελίας και όχι της συμμετοχής. 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz