Connect with us

EDITOR

Η Τενέα εμπνέει…

Published

on


Στο σχολείο μας σήμερα, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε δύο εκλεκτούς καλεσμένους: την κ. Έλενα Κόρκα, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πρόεδρο του Δ. Σ. της Ελληνικής επιτροπής «Μπλε Ασπίδας» και τον κύριο Γεώργιο Τσούκαλη, ιδιωτικό ερευνητή, οικονομολόγο και συγγραφέα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις κ. Δράκου Κων/να (Διευθύντρια, ΠΕ02) και κ. Παπακωνσταντίνου Δήμητρα-Ελένη (Εκπαιδευτικό ΠΕ02), στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων « Η Τενέα εμπνέει» και του μαθήματος της Ιστορίας, και είχε την υποστήριξη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κορινθίας.

Ομάδα μαθητών του Γ2 ανέλαβε να καλωσορίσει τους προσκεκλημένους και να παρουσιάσει το περιεχόμενο των βιβλίων τους.

Η κ. Κόρκα έχει γράψει το παιδικό βιβλίο «ΑΡΧΑΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ-ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΝΑΝΑ»: Η Έλλη, ο Αρθούρος, και το σκυλάκι του, η Νάνα, μέσα από μια απίθανη περιπέτεια, γεμάτη δράση και μυστήριο, μαθαίνουν στα παιδιά τι είναι η αρχαιοκαπηλία και ποιες οι συνέπειές της.

Ο κ. Τσούκαλης έχει γράψει το βιβλίο «ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»: 20 ιστορίες που, με την πρώτη ματιά, φαίνονται απίστευτες, αλλά που, όλες, είναι αληθινές. Υποθέσεις που δημιουργούν στον αναγνώστη έντονα, αλλά και αντικρουόμενα, συναισθήματα: αγωνία, τρόμο, λύτρωση, αλλά και θαυμασμό για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ομάδα μαθητών του Β2 ανέλαβε να θέσει στους προσκεκλημένους μας ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της αρχαιοκαπηλίας. Το περιεχόμενο της συνέντευξης θα απομαγνητοφωνηθεί από τα παιδιά και θα αναρτηθεί στο Ιστολόγιο του σχολείου.

Στο τέλος τέθηκαν ερωτήσεις και από τα υπόλοιπα παιδιά, αρκετές μάλιστα στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο Δεξιοτήτων» και τόσο ο κ. Τσούκαλης, όσο και η κ. Κόρκα ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία.

Εκ μέρους του σχολείου, η Δ/ντρια, κ. Δράκου Κων/να, πρόσφερε στους καλεσμένους μας από έναν πίνακα με φθινοπωρινό θέμα, που φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά του Εργαστηρίου Ζωγραφικής μας, με την καθοδήγηση της κ. Γιούλας Δράκου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, κ. Αννιτα Τσαπαλου, η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση.
Ο κ. Τσούκαλης χάρισε το βιβλίο του στη Σχολική μας Βιβλιοθήκη και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και η κ. Κόρκα πρόσφερε στη Βιβλιοθήκη μας ένα κόμικ με θέμα τα Ελγίνεια.
Τους ευχαριστούμε θερμά!!

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz