Connect with us

Επικαιρότητα

Η ΔΕΗ περνά τις γραμμές υψηλής τάσης μέσα από το Χιλιομόδι

Published

on

Ένα σοβαρό θέμα έθεσε πριν από λίγο, προ ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης. Το θέμα αφορά τον οικισμό της Καμαρέττας στο Χιλιομόδι, με κατοίκους της περιοχής να στέλνουν επιστολή στον κ. Σταυρέλη για να τον ενημερώσουν σχετικά.

Όπως ανέφεραν στην επιστολή τους, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ο οποίος είναι ο φορέας που αναλαμβάνει το έργο της δημιουργίας των υποδομών για την ηλεκτροδότηση της χώρας, επιμένει για να περάσει την νέα γραμμή αναβάθμισης μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το χωριό και συγκεκριμένα μέσα από τον οικισμό της Καμαρέτας.

Το θέμα έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2020, όταν οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί για πρώτη φορά βλέποντας τον ΑΔΜΗΕ να «φυτεύει» πυλώνες υψηλής τάσης στα χωράφια τους, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς καν να τους ειδοποιήσουν. 

Οι πυλώνες απλώνονται σε έκταση 5.000 στρεμμάτων και σημαίνουν «θάνατο για την περιοχή» και καταστροφή για τις καλλιέργιές τους, με τον ΑΔΜΗΕ, να τους αποζημιώνει με ποσά πινακίου φακής.

Μάλιστα, η εργολαβική εταιρεία που είχε αναλάβει την τοποθέτηση των νέων πυλώνων του ΑΔΜΗΕ κατέστρεψε εκατοντάδες ελαιόδεντρα, κλαδεύοντας παραγωγικά κλαδιά ετών, λίγο πριν την ανθοφορία των δέντρων, χωρίς φυσικά να έχουν ενημερώσει κανέναν από τους ελαιοπαραγωγούς.

Όλα αυτά για να περάσει ο γερανός και να τοποθετήσει την βάση για τους πυλώνες.

Η ολοκλήρωση του έργου έχει παγώσει καθώς τα προηγούμενα χρόνια έγιναν δικαστικές αντιπαραθέσεις, ωστόσο, φαίνεται πως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο παρά 1. Οι κάτοικοι ζητούν την συμπαράσταση του δήμου την οποία και έλαβαν καθώς ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στέκεται στο πλευρό τους με τον κ. Σταυρέλη να δεσμεύεται να κινητοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz