Connect with us

Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Rapid-test στις πύλες εισόδου Νυμφαίας και Ευζώνων – Επίσκεψη Αρκουμανέα

Published

on

Το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας, ο οποίος αποτελεί είσοδο στη χώρα για μεγάλο αριθμό τουριστών, επισκέφθηκε την Τρίτη (18/05/2021) ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η επίσκεψη είχε ως βασικό σκοπό την επιτόπια αξιολόγηση των υποδομών που δημιουργήθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες, προκειμένου τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν τους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους rapid-test για COVID-19, στο συγκεκριμένο συνοριακό σταθμό, ειδικά εν όψει της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Το άνοιγμα του τουρισμού και των πυλών εισόδου της χώρας γίνεται οργανωμένα και πάντα βάσει του συνολικού σχεδιασμού. Η ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει προτεραιότητα μας» δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συναντήθηκε, επίσης, με βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο υποδιοικητής Δ’ Σ.Σ. Άγγελος Χουδελούδης και ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Αρκουμανέας επισκέπτεται το μεθοριακό σταθμό Ευζώνων, ο οποίος επίσης αποτελεί σημαντική πύλη της χώρας από όπου διέρχονται χιλιάδες επιβάτες. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν και εκεί ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test).

Με αφορμή, τέλος, τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο ΕΟΔΥ ευχαριστεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έμπρακτη στήριξή της στη δύσκολη μάχη ενάντια στην πανδημία. Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, «η Ελλάδα απέκτησε και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), έναν από τους πλέον επιτυχημένους μηχανισμούς απόκρισης πανευρωπαϊκά. Οι ΚΟΜΥ έχουν διενεργήσει εκατομμύρια διαγνωστικούς ελέγχους σε ολόκληρη την επικράτεια, δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμούς σε ευπαθείς πληθυσμούς και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την καθημερινή προσπάθειά τους για να είμαστε όλοι πιο ασφαλείς» σημειώνει ο Οργανισμός.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz