Connect with us

EDITOR

Εκτός πλάνων Νίκα Κόρινθος και Τρίπολη για το φυσικό αέριο;

Published

on

Σε ανακοίνωση προχώρησε η περιφέρεια Πελοποννήσου με αντικείμενο την συνάντηση του Περιφερειάρχη Νίκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας επιχείρησης διανομής αερίου. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την σύνδεση του Ναυπλίου και του Άργους η οποία αναμένεται να υπογραφεί ως την Παρασκευή αλλά και για δυο ακόμα πρωτεύουσες της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα και την Σπάρτη. Σημειώνει δε η ανακοίνωση την αρμονική συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο και το ΔΕΔΑ.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Μέχρι το τέλος της εβδομάδας υπογράφεται η πρόσκληση προς την ΔΕΔΑ για τη σύνδεση Ναυπλίου και Άργους με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με τον Μάριο Τσάκα διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου). Ο περιφερειάρχης δήλωσε πως θεωρείται δεδομένο ότι η ΔΕΔΑ θα αναλάβει την κατασκευή των αγωγών προς τις δύο πόλεις -έργο στο οποίο η Περιφέρεια συνδράμει με το 40% της δαπάνης, από την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό, μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω διαδικασιών θα εξεταστεί και το ανάλογο έργο για Καλαμάτα και Σπάρτη, σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος επισήμανε την αρμονική συνεργασία της Περιφέρειας, της ΔΕΔΑ και του αρμόδιου υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα.”

Από την ανακοίνωση απουσιάζουν ηχηρά η Κόρινθος και η Τρίπολη. Ωσάν να μην είναι πρωτεύουσες της Πελοποννήσου. Οι δυο πρωτεύουσες να θυμίσουμε πως  έχουν χαράξει αυτόνομη πορεία για την έλευση του αερίου, επιλέγοντας συνεργασία με ιδιωτική εταιρία και μετά την εξαίρεση της Περιφέρειας από το συνολικό έργο.

Τον Μάρτιο η άδεια διανομής φυσικού αερίου για την Κόρινθο!

Ο Περιφερειάρχης είχε τότε “μαλώσει” τους δύο Δημάρχους, Τζιούμη και Νανόπουλο, και όπως φαίνεται η στάση του έναντι αυτών δεν αλλάζει αφού ο Παναγιώτης Νίκας δεν σπαταλά ούτε λέξη για τις δυο περιοχές. Δεν τις περιλαμβάνει στον σχεδιασμό; Θα τις περιλάβει αφού τελειώσει το έργο σε όλες τις άλλες;

Νίκας:  Έχουμε προσφύγει δικαστικά για το φυσικό αέριο σε Κόρινθο και Τρίπολη

Σε κάθε περίπτωση η στάση του Περιφερειάρχη είναι άξια αναφοράς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γκιολής άραγε έχει κάτι επ αυτού να δηλώσει ως “Περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα;”

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz