Connect with us

EDITOR

Νίκας:  Έχουμε προσφύγει δικαστικά για το φυσικό αέριο σε Κόρινθο και Τρίπολη

Published

on

Στην εξέλιξη της πιστοποίησης του αναδόχου που θα προχωρήσει στην διανομή φυσικού αερίου για τους δήμους Κορινθίων και Τρίπολης  την οποίαν δημοσίευσε το mypressnet.gr  ( Τον Μάρτιο η άδεια διανομής φυσικού αερίου για την Κόρινθο) απαντά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Υπάρχει μια απόφαση της ΡΑΕ για την εκχώρηση της άδειας εγκατάστασης φυσικού αερίου στην Κόρινθο και στην Τρίπολη, εναντίον της οποίας έχουν προσφύγει δικαστικά η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου» αναφέρει ο κ.Νίκας καθιστώντας σαφές πως η διάθεση φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από την ΔΕΔΑ.  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, επέτυχε πρόσφατα να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την διάθεση πίστωσης 20.000.000 ευρώ για την προώθηση θεμάτων που συνδέονται με το φυσικό αέριο στην Περιφέρειά μας. Πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι αυτό το κοινωνικό αγαθό, που συμβάλει στην ποιότητα ζωής και προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα, πρέπει να είναι προσιτό σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας”.

Για το ζήτημα του φυσικού αερίου εκκρεμεί σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία της ΔΕΔΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πληροφορίες του mypressnet.gr  πάντως λένε πως τις επόμενες ημέρες , σε έναν από τους δυο δήμους, θα υπάρξει συνάντηση για την τελική δρομολόγηση των ενεργειών.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz