Connect with us

EDITOR

Δώστε χρήματα στους δήμους για τα αδέσποτα!

Published

on

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αναγκαία η οικονομική ενίσχυση των Δήμων, για τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών φιλοξενίας για τα αδέσποτα ζώα

Το ζήτημα της διαχείρισης και φιλοξενίας των ζώων συντροφιάς επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων με πολλά εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Από τα χρήματα αυτά, το Κεντρικό Κράτος επιστρέφει πολύ μικρό ποσοστό στους Δήμους, με αποτέλεσμα να στερούμαστε πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για την εκτέλεση έργων απαραίτητων, για τις πόλεις μας και τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών ή την ευζωία των τετράποδων φίλων μας.
Από τα απολογιστικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη των υπηρεσιών της ΚΕΔΕ από τους Δήμους της χώρας, προκύπτει πως οι Δήμοι κατέβαλαν το 2021 το ποσό των 22.600.000 € για δημιουργία και λειτουργία δημοτικών καταφυγίων και σημείων σίτισης, κόστος τροφών, ιατρικά έξοδα, ενίσχυση φιλοζωικών σωματείων, κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Την ίδια στιγμή, οι Δήμοι, το αιρετό και υπαλληλικό τους προσωπικό καλούνται να υλοποιήσουν μία αρμοδιότητα με τεράστια ευθύνη απέναντι σε ανθρώπους αλλά και αδέσποτα, ενώ το Κεντρικό Κράτος διαθέτει ελάχιστα χρήματα για το σκοπό αυτό.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz