Connect with us

EDITOR

ΔΙΩΡΥΓΑ:9 εκ. ευρώ, 16 εβδομάδες, και σειρά μελετών θα «γιατρέψουν» τις καταπτώσεις

Published

on

  • Την αρμοδιότητα ζητά το Υπουργείο Υποδομών μετά την αυτοψία της Δευτέρας

9 εκατομμύρια ευρώ, μια σειρά μελετών (τοπογραφική και γεωτεχνική) , 16 εβδομάδες και μια αρμοδιότητα χρειάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου προκειμένου να θεραπεύσει το τεράστιο πρόβλημα των καταπτώσεων. Το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών το οποίο πραγματοποίησε τη Δευτέρα αυτοψία στο κανάλι προχώρησε στα ανωτέρω συμπεράσματα με μοναδικό «αγκάθι» πλέον την αρμοδιότητα. «Θα πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση με την ΑΕΔΙΚ το οποίο ήδη δρομολογείται» θα γράψει στο λογαριασμό του στα social media ο Υπουργός Χρίστος Δήμας πρωτοβουλία του οποίου οδήγησε στην αυτοψία της Δευτέρας.

«Η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη όλων των ενεργειών είναι η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αίτημα έγινε ήδη από τον Χρίστο Δήμα, αίτημα το οποίο  στις επιστημονικές αναλύσεις. Σύμφωνα με την πρόσφατη εκτίμηση επικινδυνότητας και διερεύνησης του κατολισθητικού κινδύνου που υπογράφουν ο Καθηγητής κ. Λέκκας και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΑΓΜΕ κ. Τσώκος «η περιοχή στο δυτικό πρανές της διώρυγας Κορίνθου έχει αυξημένη επικινδυνότητα για εκδήλωση καταπτώσεων που θέτει σε κίνδυνο την ναυσιπλοΐα. Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων αποφόρτισης και προστασίας των πρανών».

«Χρ. Δήμας: Εξασφαλίζουμε την χρηματοδότηση»

«Σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου κ. Άκη Σκέρτσο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο ξεκινάμε άμεσα την διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για τις μελέτες και τις απαραίτητες κατασκευές της διώρυγας Κορίνθου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz