Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Γιώργος Γκιώνης: Δουλειά μου είναι να βρω νέα χρηματοδότηση για το αντιπλημμυρικό

Published

on

Στην κριτική που του ασκήθηκε από την παράταξη ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ για την απένταξη του αντιπλημμυρικού έργου επειδή δεν χρησιμοποίησε “σκληρή γλώσσα” στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, απάντησε ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λουτρακίου που κόπηκε σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Στις 26 Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Συνοχής, έβγαλε πρόγραμμα 270 εκατομμυρίων. Θα προσπαθήσουμε, μιλώντας με Κυβερνητικούς παράγοντες, να εντάξουμε εκεί το έργο που κόπηκε. Μέχρι στιγμής, δεν είναι τίποτα σίγουρο, προσπαθούμε όμως να κάνουμε το καλύτερο δυνατό“.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους κ.κ. Ζερβό Κωστή και Αλκιβιάδη Δρίτσα είπε ότι κάνουν τεράστιο πολιτικό λάθος που τον κατηγορούν ότι έβαλε το έργο στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Γιατί να μην το βάλω; ρώτησε ο Δήμαρχος.

“Είναι λάθος που απεντάχθηκε το έργο. Βρισκόταν στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου και είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει περάσει ελεγκτικό συμβούλιο από το Μάιο μήνα. Αλλά από κει και πέρα δε θα κατηγορήσω καμμία κυβερνηση. Εχουμε νέα κυβέρνηση, νέο περιφερειάρχη και νέα δημοτική αρχή. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο εξής. Θα προσπαθήσουμε μέσα από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία να βρούμε λύση.

Από τότε που ασχολήθηκα με τα δημοτικά, ποτέ δεν επιτέθηκα σε κάποιο κόμμα. Πάντα ήμουν ψύχραιμος και λογικός σε τέτοια θέματα. Με όλες τις Κυβερνήσεις που συνεργάστηκα. Εχω διοικήσει με όλες τις Κυβερνησεις, και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ και με ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι ο σκοπός μου να επιτεθώ ούτε στον κύριο Ταγαρά, ούτε σε κανέναν της Κυβέρνησης. Είναι λάθος της Κυβέρνησης. Αλλά μέχρι εκεί. Για να είμαι ειλικρινής, με πήρε η κυρία Σούκουλη τηλέφωνο μέσα από τη Βουλή και μου είπε ότι κόπηκε το έργο. Λέω αποκλείεται. Αυτοί έκοψαν αυτό το έργο, μαζί με άλλα 3 ή 4 σε όλη την Ελλάδα, γιατί θεώρησαν ότι δεν θα προλάβουν να τελειώσουν μέχρι το 2025.

Για μένα είναι λάθος το ότι καθυστέρησε το ελεγκτικό συνέδριο, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Χάθηκε αυτό το έργο, σκοπός μου είναι να βρω ένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο. Και να σας πω ότι στις 26 Οκτωβρίου από το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Συνοχής, βγήκε πρόγραμμα 270 εκατομμυρίων ευρώ. Θα προσπαθήσουμε, μιλώντας με Κυβερνητικούς παράγοντες και Υπουργούς, να εντάξουμε εκεί το έργο που κόπηκε.

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να φωνάξω την ομάδα μου, να βγούμε όλοι μαζί στα τοπικά ΜΜΕ και να καταγγείλουμε τους πάντες. Όμως, δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Κάθε φορά από την εκάστοτε Κυβέρνηση, μας υπόσχονται δέκα πράγματα και γίνονται μόλις τα δύο. Είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε τώρα με τη Νέα Δημοκρατία. Ποτέ δεν έχω βγει να καταγγείλω καμία Κυβέρνηση.

Δεν θεωρώ ότι είναι αυτός ο ρόλος μου. Ο ρόλος μου είναι, αφού το έργο κόπηκε, να βρω μια άλλη λύση“.

ΠΗΓΗ: LOUTRAKIBLOG.GR

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz