Connect with us

EDITOR

Γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση η Περιφέρεια για τα σχολεία;

Published

on

Χάος, σύγχηση και αβεβαιότητα επικρατούν στις τάξεις των γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων του δήμου Κορινθίων. Απόφαση για την αυριανή λειτουργία τους δεν υπάρχει έως αυτήν την ώρα.

Ο Δήμος Κορινθίων, υπό το βάρος των ερωτήσεων που δέχεται από νωρίς, ανακοίνωσε πριν από λίγο πως “Η δικαιοδοσία του Δημάρχου, έτσι όπως αυτή προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, περί της λειτουργίας ή μη των σχολικών μονάδων, περαιώνεται στο χρονικό διάστημα των 3 ημερών (ΠΔ79/2017).Το διάστημα αυτό συμπληρώθηκε σήμερα και δεν δίδεται δυνατότητα παράτασης του. Υπενθυμίζουμε πως οι σχολικές μονάδες του δήμου Κορινθίων παρέμειναν με απόφαση Δημάρχου κλειστές,το τριήμερο 24-25-26 Ιανουαρίου 2022.

Η παράταση ή μη της διακοπής λειτουργίας των σχολείων μετά το τριήμερο, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.”

Κατόπιν τούτου η Περιφέρεια γιατί σιωπά; Πληροφορίες θέλουν να έγινε σύσκεψη το μεσημέρι στην Κροκιδά, με εντάσεις, ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις, που κατέληξαν στην απόφαση του Περιφερειάρχη να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.

Ποιος ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε ώστε να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς θα γίνει;

Την ίδια ώρα σύγχηση επικρατεί και στα σχολεία, κάποια εκ των οποίων στα emailπου στέλνουν αναφέρουν πως ο δήμος θα ενημερώσει για την λειτουργία των σχολείων. Άραγε ποια συννενόηση έγινε με το δήμο ή τις διευθύνσεις για να δοθούν πληροφορίες που δεν ισχύουν τελικά;

Πληροφορούμαστε δε πως υπάρχουν διευθυντές σχολείων που τώρα , αργά το απόγευμα, προσπαθούν να μάθουν στέλνοντας sms  για το τι θα κάνουν αύριο στα σχολεία τους!!!!!

Μερίδιο της σύγχυσης έχουν και δήμοι που προχώρησαν σε αποφάσεις είτε αναστολής λειτουργίας είτε μετάθεσης της ώρας των μαθημάτων (Λουτράκι, Νεμέα, Κιάτο, το Ξυλόκαστρο απλά ανακοινωσε κανονική λειτουργία). Ο Δήμος Κορινθίων επικαλείται το Προεδρικό διάταγμα 79 του 2017 βάσει του οποίου όλα τα παραπάνω αποτελούν ευθύνη της περιφέρειας μετά το τριήμερο.

Τι θα συμβεί με αυτές τις αποφάσεις; Και εν τέλει, επί της ουσίας , πως θα ξέρουν γονείς και δάσκαλοι τι θα κάνουν αύριο;

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη που λέει πως, αφού δεν ανακοινώθηκε αναστολή λειτουργίας σημαίνει πως η λειτουργία είναι κανονική.

Πόσο κόπο όμως άραγε έκανε στην περιφέρεια, στα τόσα δελτία τύπου που εκδίδει να εκδώσει ακόμη ένα;

Μήπως κάτι τέτοιο θα σήμαινε έκθεση των δημάρχων που προχώρησαν σε αποφάσεις εκτός αρμοδιότητας;

Και γιατί ο πολίτης υποχρεούται να γνωρίζει ποιος έχει την αρμοδιότητα και γιατί αυτή αλλάζει στην πορεία;

Η νέα χωρική αντιπεριφερειάρχης, γνωρίζοντας την κατάσταση στην Κορινθία αλλά και την αγωνία των γονιών, θα έπρεπε σθεναρά να έχει επιμείνει σε ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση που θα είχε αποτρέψει στο σύνολο του το σημερινό χάος.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz