Connect with us

Κόσμος

Αμερικανός μετέτρεψε σε σπίτι του το Boeing της Ολυμπιακής που μετέφερε την… σορό του Ωνάση

Published

on

Σε… μόνιμη κατοικία του μετέτρεψε ένας Αμερικανός, ο Μπρους Κάμπελ, ένα Boeing 727 χωρητικότητας 200 επιβατών και βάρους 30 τόνων. Η ιστορία του όμως είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς το συγκεκριμένο αεροπλάνο σχετίζεται και με τον Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος σήμερα είναι 73 ετών, λέει στο CNBC Make It ότι το όνειρο του ξεκίνησε όταν σε ηλικία 15 ετών είδε στην τηλεόραση ένα νεκροταφείο αεροπλάνων. Έκτοτε, αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει μέσα σε ένα τέτοιο.

Αμερικανός μετέτρεψε σε σπίτι του το Boeing της Ολυμπιακής που μετέφερε την... σορό του Ωνάση

Το 1999, ο Κάμπελ αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, οπότε προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο. Κάτι που μετάνιωσε όμως γρήγορα.

“Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος Δεν θα το ξανακάνω ποτέ αυτό. Οι εταιρείες αυτές είναι σκέτοι καταστροφείς”, δήλωσε ο Κάμπελ. “Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε απλώς ένα αεροσκάφος εντελώς άθικτο και πλήρως λειτουργικό”, κατέληξε ο ίδιος.

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε στην Ελλάδα ένα Boeing 727, χωρητικότητας 200 επιβατών το οποίο ζύγιζει λίγο περισσότερο από 30 τόνους.

Το αεροπλάνο αυτό βέβαια έχει ξεχωριστή ιστορία. Χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού του ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975. Ο αείμνηστος Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας ήταν παντρεμένος με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Κένεντι Ωνάση, όταν και πέθανε το 1975.

αμερικανος

Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια και το αεροπλάνο μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Όρεγκον για να το προετοιμάσει για να το πάρει στην ιδιοκτησία του. Μόλις το αεροσκάφος ήταν έτοιμο, μεταφέρθηκε στο οικόπεδο του Κάμπελ.

“Όταν ζεις σε μια τέτοια κατασκευή, νιώθεις λίγο πιο ικανοποιημένος με τη ζωή σου”, είπε. “Και αν είσαι μηχανικός, επιστήμονας ή οποιοσδήποτε εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, είναι απλά ένα πιο ευτυχισμένο μέρος για να ζεις”.

αμερικανος

Ξόδεψε περίπου 15.000 δολάρια και 2 χρόνια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι

Ο Κάμπελ πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν προσωρινό νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καροτσάκι από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι του.

Στη θέση της κουζίνας, ο Campbell έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων και μια τοστιέρα, την οποία χρησιμοποιεί ελάχιστα. “Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, οπότε είναι ένας ελάχιστος χώρος κουζίνας”, είπε.

Δίπλα στον χώρο της κουζίνας, ο Campbell έχει τον καναπέ futon, ο οποίος λειτουργεί και ως χώρος ύπνου, και τον πάγκο εργασίας του.

Τα μηνιαία έξοδά του ανέρχονται σε 370 δολάρια το μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια το μήνα σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100 και 250 δολαρίων το μήνα σε ηλεκτρικό ρεύμα.

αμερικανος

Ο Κάμπελ περνάει τον περισσότερο χρόνο του δουλεύοντας στην επιδιόρθωση παλιών υπολογιστών και ξεναγώντας επισκέπτες στο νέο του σπίτι.

“Δεν μετανιώνω για την επιδίωξη αυτού του οράματος. Από την εμπειρία μου με τους καλεσμένους μου, πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αγκαλιάσει αυτή την κίνηση ολόψυχα σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται από την υπηρεσία”, λέει.

αμερικανος

thetoc.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz