Connect with us

Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Με ποια μέτρα θα λειτουργήσουν – Τι ισχύει για μάσκες, απουσίες και διαλείμματα

Published

on

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τελικά τα σχολεία της χώρας, με κύριο μέτρο προστασίας τη χρήση μάσκας, όλους τους μαθητές στις τάξεις και διαφορετικά διαλείμματα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, – κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης – κάλεσαν εκ νέου τους γονείς των παιδιών σε «αυτοκαραντίνα» ζητώντας τους να γυρίσουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους και να αυτοπεριοριστούν μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

Η υπουργός επανέλαβε επίσης ότι θα αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και εφ’ όσον χρειαστεί, και πάντα με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, θα επικαιροποιούνται τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

«Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες», είπε η υπουργός. «Κατανοώ απόλυτα τις αγωνίες σας. Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, με τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας. Τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου λειτουργούν με κανόνες, με την καθοδήγηση των πολύτιμων εκπαιδευτικών τους, παρά στον δρόμο και στις πλατείες όπου παίζουν χωρίς κανόνες», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, με τα μέτρα προστασίας στο σχολείο προστατεύονται και τα παιδιά, και οι εκπαιδευτικοί και η οικογένεια, όταν το παιδί ή ο εκπαιδευτικός γυρνάει από το σχολείο.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

«Κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (2/9), η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία».

Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές» υπογράμμισε.

πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz