Connect with us

Κορινθία

Τριήμερο της 25η Μαρτίου: Ιδανικός προορισμός η Κόρινθος

Published

on

Η Κόρινθος αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δήμου και είναι πρωτεύουσα του Ν. Κορινθίας.

Η οικονομία της Κορίνθου βασίζεται κυρίως στο εμπόριο, καθώς αποτελεί κόμβο και την κύρια είσοδο προς την Πελοπόννησο, ενώ η  μικρή απόσταση από την Αθήνα  ( 85 χλμ.) και τα συχνά δρομολόγια του προαστιακού την κάνουν εύκολα προσβάσιμη.

Η πόλη της Κορίνθου

Φιλοξενεί τμήματα του πανεπιστημίου Πελοποννήσου όπως είναι η σχολή κοινωνικών και πολιτικών επιστημών ενώ το κέντρο της πόλης έχει πεζοδρομηθεί σε μεγάλο βαθμό και φιλοξενεί εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα και cafe.

Το σύμβολο της, ο φτερωτός Πήγασος, δεσπόζει στην πλατεία  Ελ. Βενιζέλου η οποία βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, 300 περίπου μέτρα από την κεντρική πλατεία (Περιβολάκια). Η Κόρινθος ενώνεται συγκοινωνιακά με όλα τα καλοκαιρινά και χειμερινά θέρετρα του νομού.

Η Αρχαία Κόρινθος

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Κορίνθου είναι παγκοσμίως γνωστός, με διεθνές κύρος και ακτινοβολία. Με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από διεθνής προορισμούς.

Είναι χώρος ενός σημαντικού πολιτισμού των αρχαίων χρόνων και σίγουρα θα πρέπει να τον επισκεφθούμε στο ταξίδι μας στην Κόρινθο. Η αρχαία πόλη της Κορίνθου υπήρξε σημαντική πόλη-κράτος της αρχαίας Πελοποννήσου και θεωρείται πως ήταν από τις πλουσιότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου.

Στην Αρχαία Κόρινθο υπήρχαν δύο σημαντικά λιμάνια, αυτό του Λεχαίου στον Κορινθιακό και των Κεχριών στον Σαρωνικό κόλπο, ενώ έλεγχε και τη στρατηγική θέση του Ισθμού.

Υπήρξε ο σημαντικότερος εμπορικός κόμβος της αρχαίας Ελλάδας μέχρι που απέκτησε μεγαλύτερη δύναμη η πόλη των Αθηνών.

Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει ο επιβλητικός αρχαϊκός Ναός του Απόλλωνα, καθώς και οι δύο στοές.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ερείπια της αρχαίας Αγοράς που περιελάμβανε σειρά καταστημάτων και κτιρίων καθώς και το ”βήμα” του Αποστόλου Παύλου.

Μετά την αγορά είναι τα σκαλοπάτια των Προπυλαίων.

Η Πειρήνη κρήνη με τα σκαλίσματα που θυμίζουν σπηλιές, καθώς και η κρήνη Γλαύκη που είναι σκαλισμένη σε βράχο είναι από τα σημαντικά ευρήματα του χώρου.

Βγαίνοντας από τον αρχαιολογικό χώρο συναντάμε το Ωδείο που ανακαινίσθηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό και τα ερείπια του θεάτρου. Τέλος θα δούμε το Ασκληπιείο σημαντικό μνημείο που κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι σκαλισμένο μέσα σε βράχο.

Ακροκόρινθος

Σημείο αναφοράς και επίσκεψης του νομού Κορινθίας αποτελεί ο Ακροκόρινθος που ήταν η ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Κορίνθου. Πρόκειται για ένα μνημείο άκρως επιβλητικό στο βραχώδη λόφο σε ύψος 574 μ.

Το κάστρο του είναι τριγυρισμένο από μια μεγαλοπρεπή οχύρωση. Είναι το μεγαλύτερο κάστρο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και χαρίζει μια πανοραμική θέα σε ολόκληρη σχεδόν την Κορινθία που είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Στο ψηλότερο σημείο της ακροπόλεως και σε εξέχουσα θέση βρίσκονται τα ερείπια του Ναού της Αφροδίτης. Από αυτό το σημείο αντικρίζουμε τον Κιθαιρώνα, τη Ζήρεια, τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο αλλά και ένα μέρος της Στερεάς Ελλάδας.

Σημαντική στιγμή για τη νεότερη Ελλάδα είναι αυτή που στην Ακροκόρινθο υψώθηκε η πρώτη ελληνική σημαία από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη μετά την απελευθέρωσή της από τον ίδιο, το 1822.

Ιδανικός προορισμός η Κόρινθος

Για το τριήμερο της 25η Μαρτίου, σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να έχεις, για να περάσεις πολύ όμορφα με την οικογένεια η με του φίλους.

▪️ Ιδανικός προορισμός για να συνδυάσεις διαμονή σε οικονομικά καταλύματα στο κέντρο της πόλης ή ακόμη και πιο έξω. Με πολλές πλατείες, πάρκα και με τους δρόμους της να καταλήγουν στις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές.
▪️ Με υπέροχους πεζόδρομους για περαντζάδα και χαλάρωση.
Με εμπορικά καταστήματα, μικρά μαγαζάκια, καφέ, εστιατόρια, η Κόρινθος έχει ότι χρειάζεται ο κάθε επισκέπτης.
▪️ Μετά από μία ημέρα στην πόλη, μπορείς την επόμενη να την αφιερώσεις στην εξερεύνηση. Θα βρείς σίγουρα πολλές ές ίς γύρω από τη σημερινή πόλη της Κορίνθου, που μαρτυρούν την ένδοξη πολιτιστική ιστορία και την ανάπτυξη της αρχαίας πόλης.

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz