Connect with us

EDITOR

Στη σέντρα βγάζει την Περιφέρεια και ο Παπακυριάκος

Published

on

Μετά το δήμο Κορινθίων και ο Δήμος Βέλου-Βόχας έρχεται με ανακοίνωση του να βγάλει στη σέντρα την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Οι πολίτες γνώριζαν πως οι Δήμαρχοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για την λεπτών σχολείων σε έκτακτες περιπτώσεις.  Οι δύο δήμοι γνωστοποιούν προεδρικό Διάταγμα που μιλά για αρμοδιότητα η οποία εκχωρείται μετα από 3 μέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Προεδρικού Διατάγματος ΠΔ79/2017 – ΦΕΚ ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017 – σχετικά με τη “Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών”, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Δήμου μπορεί να διακοπούν με απόφαση Δημάρχου μέχρι τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βέλου Βόχας με απόφαση Δημάρχου παρέμειναν κλειστές από τις 24 έως και τις 26 Ιανουαρίου.

Η παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων μετά το τριήμερο, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Εφόσον δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Πέμπτη 27/01/2022 οι σχολικές μονάδες όλων βαθμίδων του Δήμου Βέλου Βόχας θα λειτουργήσουν κανονικά.”

 

Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί η Περιφέρεια δεν προέβη σε ανακοίνωση;

Τα προβλήματα από τον χιονιά παραμένουν,  οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές,  ο παγετός υπαρκτος και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες, εν ισχύ.

Ποιο ακριβώς είναι το σκεπτικό της περιφέρειας γι αυτήν την απόφαση;

Δεδομένων των συνθηκών κανένας γονιός δεν θα πρέπει να στείλει το παιδί του σχολείο  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Περιφέρεια η οποία μοιάζει να βρίσκεται εντελώς έξω από τα πραγματικά δεδομένα.

Οι Δήμαρχοι κράτησαν κλειστά τα σχολεία 3 ημέρες.  Θα τα κρατούσαν και τις 2 επόμενες για την ασφάλεια όλων.

Άλλωστε,  2 χρόνια τα σχολεία έχουν βρεθεί στη δίνη,  εισήχθη δε η τηλεκπαίδευση λόγω πανδημίας.  Τίποτα από αυτά δεν γνωρίζει ούτε η Εθνάρχου Μακαρίου ούτε η Κροκιδα;

Φευ!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz