Connect with us

Ταξίδι

Λίμνη Δόξα: Φθινοπωρινή απόδραση στην ’’Κορινθιακή Ελβετία’’ [εικόνες – βίντεο]

Published

on

Αν αναζητάτε μία μίνι απόδραση σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ο προορισμός που ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου, είναι η Λίμνη Δόξα.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας, η οποία μάλιστα έχει χαρακτηριστεί και ως ‘’Κορινθιακή Ελβετία’’, αφού το τοπίο που αντικρύζει κανείς όταν φτάνει θυμίζει αλπικό σκηνικό.

Ήρεμα νερά, πυκνά έλατα και ψηλά βουνά – οι πλαγιές του Ολίγυρτου, του Χελμού και της Ζήρειας- περικλείουν τη λίμνη, η οποία εκμεταλλεύεται άψογα τον χρωματισμό της φύσης και τον αντανακλά στα νερά της. Το καθρέπτισμα της λίμνης πραγματικά θα σας αφήσει άφωνους.

Λίμνη Δόξα: Φθινοπωρινή απόδραση στην ’’Κορινθιακή Ελβετία’’ [εικόνες - βίντεο]

Η κατασκευή του φράγματος

Η Λίμνη Δόξα είναι τεχνητή και σχηματίστηκε πριν από 26 χρόνια με την κατασκευή φράγματος. Αρχικά τα ποτάμια ήταν δύο, ο Δόξας και ο Όλβιος, τα οποία κάθε χειμώνα πλημμύριζαν και τα νερά τους πήγαιναν στην πεδιάδα του Φενεού και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες των κατοίκων. Έτσι, αποφασίστηκε ο χωρισμός τους με ένα φράγμα, το οποίο αναβάθμισε σε σημαντικό βαθμό την περιοχή, συνθέτοντας ένα μοναδικό θέαμα που έχει γίνει πόλος έλξης επισκεπτών.

Απέχει μόλις 170 χλμ. από την Αθήνα, δηλαδή περίπου δύο ώρες και 20 λεπτά, το οποίο σημαίνει πως έχετε τη δυνατότητα να την επισκεφθείτε ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή και φυσικά όλες τις εποχές του χρόνου.

λιμνη δοξα 2

Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου με το κρυφό σχολειό

Όταν φτάσετε, θα δείτε πως στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος. Εκεί υπάρχει το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού, χτισμένο τον 15ο αιώνα.

 

μοναστηρι εξω
μιναστηρι μεσα

Εκεί, θα δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί και να δείτε τη μοναδική θέα στη λίμνη από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη του Μοναστηριού.

λιμνη δοξα θεα μοναστηρι

Εντός του ναού, υπάρχει κρυφό σχολειό, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε, ανεβαίνοντας μία ξύλινη σκάλα.

κρυφο σχολειο

Δραστηριότητες ή… και όχι

Οι δραστηριότητες στη Λίμνη Δόξα και στην ευρύτερη περιοχή του Φενεού, είναι αρκετές και για όλα τα γούστα. Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, 4×4, υδροποδηλασία μέσα στη λίμνη, yoga και φυσικά ιππασία στο δάσος, προσφέρονται για τους φυσιολάτρες. Απλώς να θυμάστε πως τα περισσότερα activities γίνονται Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να μην κάνετε τίποτα από όλα αυτά και να απολαύσετε την ησυχία της φύσης ξαπλωμένοι σε ένα στρωματάκι ή σε μία καρεκλίτσα, κοιτώντας τις χιονισμένες κορυφές των βουνών και τα ακύμαντα νερά της λίμνης.

 

 

Τέλος, τα χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε στη Λίμνη Δόξα, είναι το κεφαλοχώρι Γκούρα με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και την πανέμορφη πλατεία, ο Φενεός, τα Καλύβια (Αρχαία Φενεός), το Στενό και το Πανόραμα.

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz