Connect with us

Ταξίδι

Δέκα αξιοθέατα στον πλανήτη που αξίζει να επισκεφθείτε στη ζωή σας

Published

on

Αρχιτεκτονικά θαύματα, εμβληματικά πάρκα και εντυπωσιακές γέφυρες. Αυτά είναι τα 10 αξιοθέατα που κερδίζουν τις εντυπώσεις στο Tripadvisor, σύμφωνα με έρευνα ταξιδιωτικής εταιρείας.

Η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Kuoni έφτιαξε μια λίστα με τα 10 ομορφότερα αξιοθέατα του κόσμου.

Πως βγήκε η λίστα με 10 καλύτερα αξιοθέατα

Για τη δημιουργία της κατάταξης, η εταιρεία εξέτασε πάνω από 452.000 κριτικές στο Tripadvisor για να εντοπίσει τα αξιοθέατα σε 267 πόλεις του κόσμου που έχουν συγκεντρώσει τις πιο πολλές αναφορές της λέξης «όμορφο».

Καθεδρικοί ναοί που προκαλούν δέος, εντυπωσιακά πάρκα, επιβλητικά συντριβάνια και γέφυρες – από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι και το Άμπου Ντάμπι – βρίσκονται στο top 10 με τα αξιοθέατα που λατρεύουν οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Τα αποτελέσματα κρύβουν εκπλήξεις

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Kuoni, η Νέα Υόρκη φιλοξενεί το πιο όμορφο αξιοθέατο του κόσμου – και αυτό δεν είναι άλλο από το Central Park. Το πάρκο που απλώνεται σε 3,5 τ.χλμ. στο κέντρο του Μανχάταν, συγκέντρωσε 22.880 κριτικές που περιλαμβάνουν τη λέξη «όμορφο».

Το Central Park περιέχει τεχνητές λίμνες, πίστες για πατινάζ, ένα κάστρο, μεγάλες περιοχές με γρασίδι για σπορ ή ξεκούραση και παιδικές χαρές. Η βόλτα σε αυτό αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των κατοίκων της πόλης. Είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Νέας Υόρκης, ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, το αριστουργηματικό σιντριβάνι στο κέντρο της Ρώμης, είναι το δεύτερο ομορφότερο αξιοθέατο του κόσμου, σύμφωνα με τους χρήστες της πλατφόρμας (18.283 αναφορές).

Τα εντυπωσιακά σιντριβάνια του Bellagio στο Λας Βέγκας βρίσκονται στην τρίτη θέση της λίστας με 16.750 κριτικές στο Tripadvisor να τα περιγράφουν ως «όμορφα». Οι επισκέπτες μαγεύονται από τα νερά που «χορεύουν» στο ρυθμό της μουσικής.

Η Σαγράδα Φαμίλια, το εμβληματικό έργο του Αντόνι Γκαουντί και ένα από τα σύμβολα της Βαρκελώνης, φιγουράρει στην τέταρτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, ξεπερνώντας σε δημοτικότητα τον Πύργο του Άιφελ.

Πού βρίσκονται τα 10 ομορφότερα αξιοθέατα του κόσμου

  1. Σέντραλ Παρκ, Νέα Υόρκη
  2. Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη
  3. Συντριβάνια Μπελάτζιο, Λας Βέγκας
  4. Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη
  5. Παναγία των Παρισίων, Παρίσι
  6. Γέφυρα του Καρόλου, Πράγα
  7. Εθνικός Βοτανικός Κήπος Kirstenbosch, Κέιπ Τάουν
  8. Μεγάλο Τζαμί Sheikh Zayed, Άμπου Ντάμπι
  9. Stanley Park, Βανκούβερ
  10. Chihuly Garden and Glass, Σιάτλ

 

in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz