Connect with us

Ελλάδα

Η Κύπρος μαζί με το Yianis Christodoulou Foundation και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, έσπασαν το ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

Published

on

Με 4.073 άτομα από όλη την Κύπρο, η τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα μετατράπηκε σε μια ισχυρή κινητήρια δύναμη και κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες, επιτυγχάνοντας μια διεθνή διάκριση στις 25 Ιουνίου στο Στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Η Λευκωσία κατάφερε πανηγυρικά να ξεπεράσει το ρεκόρ που κατείχε η πόλη Κιότο της Ιαπωνίας, μια πόλη του 1,5 εκ. κατοίκων σε μια χώρα των 125 εκ. αποδεικνύοντας ότι ναι, μια μικρή χώρα μπορεί να πετύχει δύσκολους στόχους μέσω συνεργασίας.

Η Κύπρος γιόρτασε σε ρυθμούς GUINNESS WORLD RECORDS, γράφοντας ιστορία συνεργασίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Ένα αρκετά δύσκολο ρεκόρ, η «Μεγαλύτερη Εναλλασσόμενη Αλυσίδα Ανθρώπων που Κρατούν τους Καρπούς τους» για 1 λεπτό, έγινε πραγματικότητα, καθιστώντας την πρωτοβουλία του Yianis Christodoulou Foundation και του Κωνσταντίνου Αργυρού απόλυτα επιτυχημένη.

Την ανθρώπινη αλυσίδα εμψύχωνε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Αργυρός, αναφερόμενος στην αγάπη του για την Κύπρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η Κύπρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είμαι πάντα στο πλευρό σας!». Υπενθύμισε δε ότι υπάρχει ακόμα «Ελπίδα» για έναν καλύτερο κόσμο γεμάτο αγάπη και αλληλοϋποστήριξη.

Στην αλυσίδα συμμετείχαν γνωστές προσωπικότητες όπως οι: Ελπίδα Ιακωβίδου, ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος, ο Κούλλης Νικολάου, αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας και Οργανώσεων Εκπαιδευτικών και γνωστοί επιχειρηματίες.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση ατόμων με Ειδικές Ικανότητες, οι οποίοι αψήφησαν τις δυσκολίες και συμμετείχαν σθεναρά.

Ο κ. John Christodoulou, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε: «Σήμερα δείχνουμε ότι δεν είναι το μέγεθος της χώρας που μετράει, αλλά το μέγεθος του μυαλού, της συνεργασίας και του οράματος. Σήμερα, 4098 άνθρωποι και πολλοί εθελοντές ήρθαν εδώ, παρά τη ζέστη. Σας ευχαριστώ όλους. Σήμερα βάλαμε ακόμα μια φορά την Κύπρο στον διεθνή χάρτη επιτυχιών. Σπάσαμε το ρεκόρ με έναν σκοπό. Κρατούσαμε τους καρπούς μας κοιτάζοντας πίσω και μπροστά. Έτσι όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει πάντα να κοιτάζουμε το μέλλον, μαζί. Ενότητα, ειρήνη, συνεργασία και δύναμη. Σε 25 μέρες θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη και την ενότητα για λύση, αν δεν θέλουμε αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί για ακόμα 50 χρόνια. Το όραμά μου είναι μια ελεύθερη Κύπρος. Όλα είναι δυνατά. Πρέπει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουν ένα ασφαλές μέλλον.»

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοφιλής Άντρη Καραντώνη, ενώ «Επίσημος Μάρτυρας» σύμφωνα με τις οδηγίες της Γκίνες ήταν η γνωστή Έλλυ Σάϊμονς από την Αυστραλία με ρίζες από την Κύπρο.

Την επιτυχή πραγματοποίηση της αλυσίδας επιθεώρησαν εκπρόσωποι της Γκίνες που μετέβησαν στην Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό, καθώς και 200 επόπτες και εθελοντές.

Μια φαντασμαγορική συναυλία ακολούθησε για όλους τους συμμετέχοντες, με τον αγαπημένο Κωνσταντίνο Αργυρό, η οποία συνεπήρε μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα δε όταν ο καλλιτέχνης φορώντας την σημαία της Κύπρου, τραγούδησε το Κυπριακό «Ελεύθερος» με χιλιάδες μαντήλια να ανεμίζουν στο ακροατήριο.

Το Yianis Christodoulou Foundation, με ιδρυτή τον Κύπριο επιχειρηματία John Christodoulou, έχει αναγνωριστεί σε πολλές χώρες για το φιλανθρωπικό του έργο στους τομείς της εκπαίδευσης, της ευημερίας των ευάλωτων ομάδων και της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό. Η κατάκτηση του ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην αποστολή του Ιδρύματος για θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και θετική προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση στήριξαν μεταξύ άλλων, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το νερό Άγιος Νικόλαος, η Eurobank Cyprus, το Nicosia Tourism Board και το ΚΕΒΕ.

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz