Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΒΙΝΤΕΟ “Έτσι θα διοικήσω τον δήμο Κορινθίων” – Συνέντευξη Σταυρέλη στο my radio

Published

on

Τα χαρτιά του για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να διοικήσει τον δήμο Κορινθίων από την Πρωτοχρονιά και μετά άνοιξε ο Νίκος Σταυρέλης μιλώντας στο My radio. O κ. Σταυρέλης εξήγησε τις αλλαγές που έρχονται με τον νέο νόμο που καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και διευκρίνισε ότι θεωρεί λάθος να καθυστερεί η αλλαγή στην διοίκηση των δήμων, καθώς δημιουργείται παραλυσία.

Μιλώντας για τα πρόσωπα με τα οποία θα διοικήσει δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένους ανθρώπους, επέμεινε, όμως, πως κάθε συνεργάτης του θα αξιολογείται κάθε χρόνο. Επανέλαβε, ακόμα μια φορά, ότι δεν δεσμεύεται από καμία προεκλογική συμφωνία και πως κανένας δεν τον κρατά ούτε του έχει ζητήσει ανταλλάγματα.

Για τα μεγάλα project που έρχονται από την απερχόμενη διοίκηση Νανόπουλου (Σταθμός ΟΣΕ, αξιοποίηση μπαζωμάτων, Τεχνολογικό Πάρκο, Στρατόπεδο κ.λπ), ο κ. Σταυρέλης ήταν απόλυτος ότι θα συνεχιστούν όλα, καθώς, άλλωστε όλα έχουν υπερψηφιστεί και από την παράταξή του.

Ειδικά για το στρατόπεδο ανέφερε πως θα σχηματιστεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα διεκδικήσει σε πρώτη φάση την πλήρη παραχώρηση του στρατοπέδου. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθούν οι όροι της ισχύουσας συμφωνίας πολεοδόμησης και ανέφερε ως παράδειγμα την παραχώρηση επιπλέον έκτασης, σε αντάλλαγμα για την εισφορά σε χρήμα που είναι υποχρεωμένο να δώσει το ΤΕΘΑ. Επίσης, έδωσε την είδηση πως για το υπερτοπικό πάρκο των 30 στρεμμάτων θα διεκδικήσει να χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο του μνημονίου που είναι σε ισχύ.

Ενδιαφέρον έχει μία ακόμα είδηση που αφορά τα μπαζώματα του Αγιου Νικολάου, που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο και για τα οποία ο κ. Σταυρέλης δεσμεύτηκε να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Μάλιστα αυτός θα είναι ένας από τους 13 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που θα διενεργηθούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της καθημερινότητας, ο κ. Σταυρέλης χαρακτήρισε μείζον το θέμα της διαχείρισης των ογκωδών, το οποίο εξελίσσεται σε βραχνά για την εικόνα της πόλης. Επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή και ξεκαθάρισε ότι τα χέρια του θα είναι δεμένα για τους τρεις με τέσσερις πρώτους μήνες της θητείας του, καθώς δεν θα έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό, άρα δεν θα μπορεί να προσλάβει εργολάβο. Άφησε ωστόσο ένα παραθυράκι για κάποια λύση, την οποία όπως είπε επεξεργάζεται χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για το κυκλοφοριακό ο νέος δήμαρχος Κορινθίων σημείωσε ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις σε κάπιια σημεία αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα δύο φανάρια της Κολιάτσου και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Για την αναρχία στις καταλήψεις χώρων από τις επιχειρήσεις εστίασης με τραπεζοκαθίσματα δεσμεύτηκε για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα καταρτίσει νέα κανονιστική. Για τον έλεγχο εφαρμογής, πάντως, απαραίτητη είναι η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας. Για τον λόγο αυτό ο κ. Σταυρέλης –αφού επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή- υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει άμεσα την τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας του δήμου Κορινθίων, ώστε να δημιουργήσει 12 θέσεις δημοτικών αστυνομικών. Ωστόσο, θα πρέπει η σχετική προκήρυξη να γίνει κατ εξαίρεση, πράγμα που είναι δύσκολο.

Δείτε το video 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz