Ελλάδα
Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Η εκτίμηση ότι το τραύμα είναι συμβατό με την πτώση του Βασίλη Τόπαλου, δεν πείθει τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια του αναπάντεχου θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.
Οι Αρχές, αναμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα ως προς το πώς προκλήθηκε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην δεξιά πλευρά του κρανίου και του εγκεφάλου του αδικοχαμένου 16χρονου, ο οποίος μετά από προπόνηση έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.
«Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα»
Η μέχρι στιγμής εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το τραύμα είναι συμβατό με την πτώση του αθλητή, ωστόσο αυτό δεν βρίσκει σύμφωνο τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη.
«Εμένα, για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα, να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου)», σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει. Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».
Όπως τόνισε, ο ιατροδικαστής, «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».
Πηγή:In.gr
-
Μουσική23 ώρες ago
Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ξαφνικά γνωστός ροκ τραγουδιστής
-
Ελλάδα22 ώρες ago
Χανιά: Εκτός κινδύνου το 2.5 χρονών παιδί που κατάπιε tuboflo
-
Αθλητισμός20 ώρες ago
Διακρίσεις για μικρούς και μεγάλους της Σκακιστικής Ακαδημίας Κορίνθου
-
Ελλάδα9 ώρες ago
Κως: Ροζ βίντεο με 28χρονη δασκάλα – Την εκβίαζε να του δώσει 1.000 ευρώ
-
Επικαιρότητα21 ώρες ago
F-4 Phantom: Ολονύκτιες έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο – Θρήνος για τον νεκρό
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Eurovision 2023: Ποιος είναι ο Victor Vernicos που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
-
Ελλάδα9 ώρες ago
«Η Αρκαδία θρηνεί» – Συλλυπητήρια από τους βουλευτές του νομού για τον θάνατο του πιλότου
-
Αυτοδιοίκηση6 ώρες ago
«Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»: Πρόσκληση στους δήμους για υποβολή προτάσεων έως 31 Μαΐου