Το Forecast Weather κάνει λόγο για «έναν πολύ θερμό Ιούλιο» κοντά στα ρεκόρ του

Την εκτίμησή του για τον καιρό του Ιουλίου ανά πενθήμερο δημοσιεύει το Forecast Weather, σημειώνοντας πως η αντίστοιχη εκτίμηση του Ιουνίου ήταν αρκετά ακριβής.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση του Ιουλίου, το πρώτο εξαήμερο του μήνα θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, το πιο πιθανό είναι να μη συμπληρωθούν οι κανονικές για την εποχή βροχοπτώσεις σε καμία περιοχή της χώρας και, απλώς, σε κάποια σημεία στα ηπειρωτικά θα υπάρξει μια ανάσα.

Σε σχέση με τις θερμοκρασίες γίνεται λόγος για έναν «πολύ θερμό Ιούλιο», που θα είναι κοντά στα ρεκόρ του, με θερμοκρασία σταθερά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η πορεία του καιρού ανά πενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με το Forecast Weather

1 έως 5 Ιουλίου

Αρχικά, καύσωνας στα ηπειρωτικά, ενώ για ένα διήμερο, 4-5 του μήνα, θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Υψηλές θερμοκρασίες αρχικά έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά θα πέσουν σημαντικά πρόσκαιρα στις 4 και 5 του μήνα.

6 έως 10 Ιουλίου

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή άνοδο έως το τέλος της περιόδου, στους 37 με 40.

11 έως 15 Ιουλίου

Καλός καιρός γενικά σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας κάποιες από τις μέρες. Συνεχίζονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή κατά περιόδους στη χώρα, όπως στα ηπειρωτικά θα είναι καθημερινότητα οι 36 με 39 βαθμοί Κελσίου όλες τις ημέρες.

16 έως 20 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ κάποια λίγα σποραδικά δεν αποκλείονται για κάποια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας. Συνεχίζεται ο πολύ θερμός καιρός σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες και με αρκετά μεγάλη πιθανότητα να πλησιάζουν κάποιες από αυτές τους 37 με 40.

21 έως 25 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από κάποια τμήματα της κεντρικής και βόρειας, όπου δεν αποκλείονται λίγα μεμονωμένα τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά. Συνεχίζεται ο θερμός καιρός κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.

26 έως 31 Ιουλίου

Γενικά απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές. Μικρή αστάθεια κάποιες από τις μέρες, δεν αποκλείεται για ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Το τελευταίο εξαήμερο του μήνα θα τελειώσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα κατά 2-4 βαθμούς Κελσίου.