Επικαιρότητα
Οι διαδηλώσεις στο Ιράν και ο πόλεμος στην Ουκρανία στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και την αιματηρή καταστολή τους στο Ιράν να αναμένεται να κυριαρχήσουν.
Το συμβούλιο διεξάγεται την ημέρα που οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη δεύτερη γνωστή εκτέλεση διαδηλωτή.
Αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στο Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αναμένεται επίσης ότι θα συζητήσουν τη νέα δέσμη κυρώσεων στη Ρωσία, που έχει πλέον έτοιμη.
Ωστόσο, οι συνομιλίες της Παρασκευής ανεστάλησαν χωρίς συμφωνία, δήλωσαν ευρωπαίοι διπλωμάτες στο Γερμανικό Πρακτορείο, με κράτη μέλη να λένε πως χρειάζονται χρόνο για να αναλύσουν τα νέα τιμωρητικά μέτρα.
Οι ευρύτερες πολιτικές της ΕΕ για την Ουκρανία θα απασχολήσουν επίσης τις συνομιλίες, ιδίως η εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών από κράτη μέλη.
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ο ουκρανός ΥΠΕΞ, αναμένεται να συμμετάσχει μέσω βιντεοσύνδεσης στο μέρος του συμβουλίου για τον πόλεμο.
Οι συνθήκες της ΕΕ θεωρητικά απαγορεύουν τη χρήση κεφαλαίων του προϋπολογισμού της για στρατιωτικά προγράμματα. Μέχρι στιγμής, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την ειρήνη, οι Βρυξέλλες έχουν χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια ύψους 3,1 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία, πέρα από τις συνεισφορές των κρατών μελών σε διμερές επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ = ΜΠΕ
Continue Reading
-
Ελλάδα10 ώρες ago
“Πάγωσαν” όλοι στην εκπομπή της Σκορδά: Λιποθύμησε on air η Αφροδίτη Γραμμέλη [βίντεο]
-
Αυτοδιοίκηση11 ώρες ago
ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Παραδίδουμε σε 3 εβδομάδες στους Κορίνθιους τον παραλιακό πεζόδρομο στο Κεραμιδάκι
-
Ελλάδα8 ώρες ago
Ναύπλιο: Έτσι τους είδαν σε αυτοκίνητο περαστικοί οδηγοί και…«έτριβαν» τα μάτια τους
-
Αυτοδιοίκηση15 ώρες ago
Καταγγέλλει Σταυρέλη η Συμμαχία Πολιτών: “Με ενστάσεις προσπαθεί να «μπλοκάρει» το έργο της δημοτικής αρχής”
-
Ελλάδα12 ώρες ago
Πανελλήνιες 2023: Απρόοπτο σε σχολείο την ώρα των εξετάσεων
-
Επικαιρότητα10 ώρες ago
Επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας
-
Υγεία16 ώρες ago
Γιατί κάποιοι αργούν να γεράσουν;
-
Ελλάδα13 ώρες ago
ΕΚΠΑ: Στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε θέματα ισότητας των φύλων