Connect with us

Ελλάδα

Το Χαμόγελο του Παιδιού έγινε 27 χρονών. Η λαμπρή εκδήλωση και η μεγάλη αγάπη του κόσμου

Published

on

Το Χαμόγελο του Παιδιού γιόρτασε τα 27 του χρόνια με μια λαμπρή εκδήλωση και με μία έρευνα που δικαιώνει το έργο του όλα αυτά τα χρόνια.

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργήθηκε από την FocusBari για το Χαμόγελο του Παιδιού αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με μία πλειάδα κοινωνικών προβλημάτων που έχουν ταυτόχρονη ισχύ και διάρκεια. Εκείνο που δείχνει να προβληματίζει τον Έλληνα είναι το τρίπτυχο Ακρίβεια – Οικονομική Κατάσταση  – Ενεργειακή Κρίση, ενώ παράλληλα έχει εκτοξευθεί η ενδοοικογενειακή βία από την εποχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Είναι πασιφανές πως η γενικευμένη ακρίβεια ακόμα και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης έχει αποστραγγίσει τα οικονομικά των μέσων νοικοκυριών με αποτέλεσμα να απειλούνται με οικονομικό ή κοινωνικό αποκλεισμό.

9/10 Έλληνες έχουν περιορίσει δραματικά τις καταναλωτικές του συνήθειες ακόμα και σε βασικά είδη, όπως τα τρόφιμα και τα ρούχα, ενώ μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης η κατανάλωση ρεύματος έχει μειωθεί κατά πολύ, ενώ η βενζίνη μπαίνει με το σταγονόμετρο.

Σε ακόμα πιο δεινή κατάσταση βρίσκονται τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, αφού αντί να στηρίζονται οικονομικά, δεν έχουν καμία πρόσβαση ούτε καν στα απαραίτητα αγαθά.

Μέσα από όλα αυτά, όμως, υπάρχει και μία απρόβλεπτα καλή εξέλιξη. ‘Εα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας παρόλες τις οικονομικές δυσχέρειες που έχουν δεν έχουν χάσει σε σημαντικό βαθμό το ενδιαφέρον τους για τον φιλάνθρωπο. Επενδύουν χρόνο και χρήμα σε διάφορα κοινωνικά προβλήματα, όπως τα παιδιά και οι νέοι, η φτώχεια, τα ζώα, η αναπηρία και το περιβάλλον.

Βάση της ίδιας έρευνας μπορεί η φιλανθρωπία για όσους την προσφέρουν να είναι περιστασιακή, διακεκομμένη και όχι μόνιμη  σε μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν παύει να βοηθά τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ιδιαίτερα για τους νέους και τα παιδιά η φιλανθρωπία πολλών ανθρώπων είναι πράγματι πολύ μεγάλη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το Χαμόγελο του Παιδιού παραμένει ένας πολύ γνωστός οργανισμός ου συγκεντρώνει τις πιο πολλές θετικές εντυπώσεις του κόσμου, ενώ θεωρείται ο Νο1 αξιόπιστος φορές για την αντιμετώπιση περιστατικών και φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του κόσμου θεωρεί πως το Χαμόγελο του Παιδιού προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από ό,τι ένας δημόσιος φορές, ενώ κάνει και δράσεις που άλλοι φορείς είτε δεν μπορούν είτε δεν τολμούν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στα πλαίσια της λαμπρής εκδήλωσης για τα 27 χρόνια παρουσίας και πλούσια δράσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, που έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Η Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari, παρουσίασε τα ευρήματα της Πανελλαδικής Έρευνας.

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz