Κόσμος
Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου – Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα
Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες.
Η λίστα του Taste Atlas με τα γλυκά είναι ίσως από τις πιο… πολυεθνικές με την Γαλλία και την Τουρκία να έχουν τις περισσότερες «εκπροσωπήσεις».
Όσον αφορά στα ελληνικά γλυκά, στην θέση 37 είναι το γαλακτομπούρεκο με το διεθνές μέσο να σχολιάζει «Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά. Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα».
Λίγο πιο ψηλά στη θέση 34 είναι τα μελομακάρονα. «Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ.
Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά», γράφει το Taste Atlas.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι γαλλικές κρέπες, ενώ πίσω τους στη 2η θέση είναι το βραζιλιάνικο μπομποκάδο, στην 3η θέση είναι το περουβιανό κέζο ελάδο, στην 4η θέση το τιραμισού και στην 5η θέση η κρεμ μπρουλέ.
Στον αντίποδα, όσον αφορά στα χειρότερο βαθμολογημένα γλυκά στον κόσμο, υπάρχει και εκεί μια ελληνική εκποροσώπηση σε χαμηλή θέση. Συγκεκριμένα, στο 69 είναι το «Κουφέτο» όπως γράφει το Taste Atlas το οποίο προέρχεται από τη Μήλο.
Η κονσέρβα διατηρείται συνήθως σε γυάλινα βάζα και μερικές φορές αρωματίζεται με ξυλάκια κανέλας. Στη Μήλο, αυτή η γλυκιά σπεσιαλιτέ συνδέεται συνήθως με τους γάμους και τους αρραβώνες».
protothema.gr
-
Αυτοδιοίκηση23 ώρες ago
Κόρινθος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία
-
Uncategorized23 ώρες ago
O πανέξυπνος λόγος που τα ρολόγια ρυθμίζονται πάντα στην ίδια ακριβώς ώρα όταν εμφανίζονται σε διαφημίσεις
-
Ατζέντα24 ώρες ago
Χρίστος Δήμας στην Ξάνθη: “Ένας χώρος, όπου Τέχνη, Σκέψη και Δημιουργία συνυπάρχουν”
-
Ατζέντα24 ώρες ago
Ξυλόκαστρο: Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Ο θησαυρός του Σπηλαίου του Πίτσα ως τοπικός και εθνικός πλούτος”
-
Οικονομία5 ώρες ago
Ακρίβεια: 50% πιο ακριβά τα προϊόντα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με το εξωτερικό
-
Ελλάδα2 ώρες ago
Νέοι σεφ LE MONDE νικητές στον διαγωνισμό Olivier Roellinger για βιώσιμη γαστρονομία
-
Ελλάδα5 ώρες ago
Δέσποινα Βανδή: Τι συνέβη με την υγεία τού Βασίλη Μπισμπίκη- «Δε χρειάζεται γάμος- Υπάρχει πληρότητα»
-
Ελλάδα5 ώρες ago
Πέραμα: Ο δήμαρχος έβρεξε με μάνικα αντικείμενα Ρομά – «Τι είναι αυτά; Θα χολεριάσουμε»