Connect with us

Ελλάδα

Tατούλης από Λουτράκι | Τουρισμός, Αλιευτικό καταφύγιο, Καταδυτικό πάρκο

Published

on

Περιοδεία στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο, στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησε ο Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 10 Μαΐου, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με συμπολίτες του και να συνομιλήσουν για το σήμερα και το αύριο των περιοχών αυτών, της οικονομίας και των δυνατοτήτων της και της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα στο δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων αναφέρθηκε σε έργα και  παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Το Λουτράκι αναδεικνύεται σε τουριστικό κέντρο

«Με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου τα τελευταία χρόνια έχουμε στενή συνεργασία, έχοντας συνδιοργανώσει από κοινού, πάνω από 10 ταξίδια εξοικείωσης (fam trip), φιλοξενώντας εκπρόσωπους των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων  από την Ρωσία , την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τις Σκανδιναβικές χώρες, που εξειδικεύονται  στον αθλοτουρισμό, ενώ παράλληλα με στοχευμένες προσπάθειες έχουμε παρουσιάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού και του τουρισμού υγείας – ευεξίας που μπορεί να υποδεχτεί και φιλοξενήσει η Κόρινθος και όλη η Πελοπόννησος» σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια του εξαιρετικά επιτυχημένου συνεδρίου για την Ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού, που διοργανώθηκε από τον LTO και την Περιφέρεια Πελοποννήσου το περασμένο διήμερο στο Λουτράκι.  Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη επιτυχία που είχε το πρώτο συνέδριο στη χώρα για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, που διοργάνωσε στο Λουτράκι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.

Αφού έκανε αναφορά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου του Economist στο Λουτράκι πέρυσι, το οποίο διεκδίκησε και εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Πέτρος Τατούλης τόνισε «Θέλουμε στον κάθε ένα να γίνει κατανοητό ότι τα αποτελέσματα δεν έρχονται τυχαία. Απαιτείται σχεδιασμός, επαγγελματισμός, ικανή ομάδα και κυρίως αποτελεσματικότητα. Επικαλούμαστε λοιπόν το έργο μας στους τομείς του τουρισμού και των υποδομών, ως εχέγγυο για την επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδίου της επόμενης περιόδου που ήδη παρουσιάσαμε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς και φυσικά το κεντρικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών».

Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου αποτελεί επίσης ένα σπουδαίο έργο μείζονος σημασίας για μια περιοχή με ισχυρό τουριστικό προϊόν , παρέμβαση που είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε με  5.000.000 € από το πρόγραμμα μας.

Έτοιμο προς ένταξη το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων

Στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων έκανε ειδική αναφορά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η γεωτεχνική μελέτη, που είναι απαραίτητη ώστε η Περιφέρεια αμέσως μετά να υποβάλλει το φάκελο του έργου στο πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατατέθηκε ο φάκελος για την ίδρυση  Καταδυτικού Πάρκου στο Λουτράκι 

Έργα τα οποία θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών της ΠΕ Κορινθίας έχουν τεθεί στο επίκεντρο της Περιφερειακής Αρχής πέραν αυτών που αφορούν την άμεση αποκατάσταση ζημιών αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών. «Λίγο πριν από την αδειοδότηση του Πρώτου Καταδυτικού Πάρκου στον Τυρό και παρά τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία καταθέσαμε αίτημα για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην θαλάσσια περιοχή του Λουτρακίου.

Θα είναι το δεύτερο αντίστοιχο πάρκο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό την προσέλκυση του καταδυτικού τουρισμού που αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή σε εκατομμύρια λάτρεις των καταδύσεων», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Πηγή : sfedona.gr

Share this…
Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz