Connect with us

Επικαιρότητα

Συνέντευξη Καρπούζη για το νοσοκομείο: “Είμαστε καλά, μπορούμε καλύτερα”

Published

on

Για όλα μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου υπογράμμισε ότι η διοίκηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στελεχωθεί το νοσκομείο, ωστόσο, αυτές προσκρούουν στην άρνηση γιατρών να έρθουν, αλλά και στον σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου.

Κάνοντας μια γενική αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτησε το υπουργείο στην διάρκεια της πανδημίας ανεφερε ότι αν δεν υπήρχαν τα δημόσια νοσοκομεία στην περίοδο της πανδημίας η Ελλάδα θα ζούσε συνθήκες Μπέργκαμο. Χαρακτήρισε μάλιστα ηλεκτρική καρέκλα την θέση του και συνέχισε πως με την βοήθεια όλου του προσωπικού το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε στον ρόλο του.

Κάνοντας μία αναφορά στον αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών που υπηρετούν αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο, και συγκρίνοντας το σήμερα με την κατάσταση που παρέλαβε ανέφερε ότι,  “τον Ιανουάριο 2020, όταν ανέλαβα το νοσηλευτικό προσωπικό αριθμούσε 218 άτομα και σήμερα αριθμεί 294. Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς οι γιατροί ήταν 96 σήμερα είναι 97, ενώ έχουν αποχωρήσει 48 γιατροί“.

Ο κ. Καρπούζης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται η άφιξη δύο πνευμονολόγων και ενός ΩΡΛ, συμπλήρωσε ωστόσο, πως έχουν προκηρυχθεί δύο φορές θέσεις, αλλά δεν έχουν δεχτεί να έρθουν ούτε καν ιδιώτες γιατροί, με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, απεκδύθηκε τις όποιες ευθύνες της διοίκησης σημειώνοντας ότι κάθε νοσοκομείο “αιτείται” και “ζητά” προσλήψεις, αλλά δεν αποφασίζει μόνο του. Για το ίδιο θέμα ο κ. Καρπούζης κατέθεσε αρχεία της σχετικής αλληλογραφίας, ενώ επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί αποκλείστηκε η Κορινθία από την προκήρυξη για τις προσλήψεις γιατρών είπε ότι ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Κορινθία είχε πάρει δέκα γιατρούς τον Αύγουστο το 2022.

Για τα ΤΕΠ, πάντως, ο Καρπουζης παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα. Σημείωσε ότι οι οργανικές θέσεις σύμφωνα με τον κανονισμό του Νοσοκομείου είναι μόλις τρεις και έχουν γίνει προσπάθειες και παλαιότερα να αυξηθούν χωρίς αποτέλεσμα.

 

Σημείωσε ακόμα ότι έχει θεσμοθετηθεί η μεταφορά γενικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αποσπαστεί έξι γιατροί από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Κορίνθου, σε μόνιμη βάση, ενώ άλλοι τέσσερις γιατροί έρχονται για εφημερίες.

 

Ωστόσο, όπως θυμούνται οι περισσότεροι Κορίνθιοι και επιβεβαιώνουν και γιατροί του νοσοκομείου που μίλησαν μαζί μας την περίοδο 2016-2019 το ΤΕΠ είχε φτάσει να έχει 15 και κάποια περίοδο ακόμα και 17 γιατρούς χειρουργικών και παθολογικών ειδικοτήτων, ανεξάρτητα εάν αυτοί ήταν επικουρικοί ή και κάποιοι μετακινημένοι με πλήρη καθήκοντα από τα Κέντρα Υγείας.

 

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως σύμφωνα με τον κ. Καρπούζη αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία των Κέντρων Υγείας, ή των περιφερειακών Ιατρείων, παρά το γεγονός ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας διαμαρτύρεται για το γεγονός πως οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων δεν πάνε στις θέσεις τους, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με την συνταγογράφηση.

 

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Καρπούζης καλούσε τους πολίτες να επιλέγουν τα Κέντρα Υγείας ή τα Περιφερειακή Ιατρεία και να μην συνωστίζονται στο Νοσοκομείο. Το ερώτημα βέβαια είναι πως μπορεί να συμβεί αυτό, όταν η ιδια η ΥΠΕ τα αποδυναμώνει από προσωπικό και καθιστά δύσκολη την εξυπηρέτηση των ασθενών.

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz