Καιρού επιτρέποντος, την ερχόμενη Τρίτη 19/10, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού θα υποδεχθεί στην Κόρινθο το διάσημο μουσικό συγκρότημα Venezuelan Brass Ensemble μαζί με τον μαέστρο Andres David Ascanio Abreu και παράγοντες από το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της παραμονής των μουσικών στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του «αδελφού» El Sistema Greece, με το οποίο συνεργάζεται το Fondation Kaloy από το 2020, για μία εβδομάδα γεμάτη εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με κορυφαία την προγραμματισμένη συναυλία τους στο Κεντρο Πολιτισμου Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» την αμέσως προηγούμενη ημέρα, Δευτέρα 18/10.

Οι ξεχωριστοί επισκέπτες θα περιηγηθούν τα αξιοθέατα της Κορίνθου, ενώ η επίσκεψή τους αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης Κορινθίας που θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, σπουδαστές και λάτρεις της μουσικής τέχνης να μοιραστούν την σπάνια εμπειρία μιας βιωματικής μουσικής έκφρασης.

Πρόγραμμα:

16:00-18:00 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού από μέλη του Ensemble.

18:30-19:15  Μικρή συναυλία από 2 επιμέρους σύνολα των Venezuelan Brass Ensemble στην αίθουσα συναυλιών του Καλογεροπούλειου (Bouche Horn Quartet [κουαρτέτο γαλλικών κόρνων – Hêphaistos Brass quintet [κουιντέτο χάλκινων πνευστών])

Πληροφορίες : Γραμματεία Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού
2741 0 22385 (καθημερινά 16:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 14:00)

Το διάσημο Venezuelan Brass Ensemble, γέννημα-θρέμμα του περίφημου El Sistema της Βενεζουέλας, είναι ένα πολυμελές, αναγνωρισμένο και συχνά ανατρεπτικό σχήμα, που στα μέλη του απαριθμεί τους πιο χαρισματικούς νέους εκτελεστές χάλκινων πνευστών της Βενεζουέλας και συνδυάζει τη νεανική φλόγα με την πολύτιμη εμπειρία μιας παρουσίας δεκαεπτά χρόνων.

Το Venezuelan Brass Ensemble (Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της Βενεζουέλας) δημιουργήθηκε το 2004, συγκεντρώνοντας στον πυρήνα του κορυφαίους πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς της χώρας. Με μέντορα τον μαέστρο Thomas Clamor, έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες συναυλίες σε όλο τον δυτικό κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία και από το Εκουαδόρ μέχρι την Αυστρία.

Το 2007 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, μπροστά σε πάνω από 5.000 θεατές, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Το 2012 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Μέχρι και σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα χάλκινων πνευστών στον κόσμο, ανανεώνοντας διαρκώς τα μέλη του και δίνοντας ευκαιρίες ανάδειξης σε δεκάδες παιδιά και εφήβους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Κορινθίων.