Connect with us

πολιτικη

Στην Κόρινθο ο Βαρουφάκης με τρεις χρυσές χήνες

Published

on

Το επικοινωνιακό χάρισμα του Γιάνη Βαρουφάκη αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 εξήγησε τους τρόπους που έχει σχεδιάσει για να διευκολύνει τους “κόκκινους” δανειολήπτες να μην χάσουν τα σπίτια τους (σχέδιο Οδυσσέας), αλλά και το σχέδιο Δήμητρα που έχει προκαλέσει πανικό.

Ταυτόχρονα, όμως, ανάδειξε και τους τρεις μηχανισμούς (τους παρομοίασε με χρυσές μαγικές χήνες) με τους οποίους θεωρεί πως η διεθνής και εγχώρια ολιγαρχία έχει καταφέρει να βάλει “χέρι” στα εισοδήματα των πολιτών.

Πρόκειται για

  • το σχέδιο Ηρακλής που αφορά τα κόκκινα δάνεια,
  • το Χρηματιστήριο Ενέργειας και
  • το υπερταμείο

Σε ό,τι αφορά το πρώτο (Ηρακλής) ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ανέφερε ότι αποτελεί ένα μηχανισμό απόσπασης περί των 70 δισεκατ. ευρώ ιδιωτικης περιουσίας και μεταφοράς τους στα νησιά Κέιμαν από κάποια ταμεία που ανήκουν σε ξένους και ντόπιους άρπαγες. Μάλιστα, χαρακτηρισε “παραπλανητικό” το όνομα “Ηρακλής” σημειώνοντας ότι πρόκειται στην ακρίβεια για “Λερναία Ύδρα”, καθώς “για κάθε δάνειο που θα κόβεται, δύο θα φυτρώνουν”. Προέβλεψε ότι αυτό οφείλεται στον πληθωρισμό και την ακρίβεια αφού οι δανειολήπτες θα επιλέγουν να πληρώνουν πρώτα το super market και μετά τα δάνειά τους, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έφερε σε αντιπαράθεση τον Ηρακλή με τον …Οδυσσέα, το δικό του σχέδιο για την λύση των κόκκινων δανείων.

Όπως είπε ο Οδυσσέας θα είναι για μια πλατφόρμα όπου θα ενταχθούν όλα τα κόκκινα δάνεια, τα οποία θα φύγουν από τις τράπεζες. Στην συνέχεια ο δανειολήπτης θα κληθεί να πληρώνει ένα κλάσμα του εισοδήματός του, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το εισόδημα, για όσο χρειαστεί μέχρι να το εξοφλήσει. Απλώς, ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να το μεταβιβάσει, αλλά αν αποφασίσει να το πουλήσει θα παίρνει πίσω το ποσό που έχει ήδη αποπληρώσει.

Ο δεύτερος μηχανισμός – μαγική χήνα που γεννά χρυσά αυγά είναι το Χρηματιστήριο Ενέργειας, υο οποίο και αυτό θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον κ. Σταθάκη και μετά ήρθε πάλι ο κ. Μητσοτάκης, η “Μητσοτάκης ΑΕ” και με πρόσχημα την αύξηση του ενεργειακού κόστους, λεηλάτησαν και λεηλατούν δισεκατομμύρια κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα…

Τί σημαίνει, όμως Χρηματιστήριο Ενέργειας; Σημαίνει ότι αφού η ΔΕΗ έχει σπάσει σε κομματάκια, έχει ιδιωτικοποιηθεί και στην πορεία έχουν προστεθεί και άλλα ιδιωτικά κομματάκια (Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Μυτιληναίος κ.λπ) που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά πως αποφασίζεται σήμερα η τιμή της ενέργγειας που θα πληρώσετε αύριο; Υπάρχουν Κανόνες; Όχι δεν υπάρχουν. Γιατί σε αυτό το Χρηματιστήριο οι συμμετέχοντες που είναι 5-6 άνθρωποι αποφασίζουν μεταξύ τους ποιες θα είναι οι τιμές που θα πληρώσετε αύριο. Κι αυτό δεν είναι Χρηματιστήριο είναι καφενείο.

Η τρίτη μαγική χρυσή χήνα είναι το υπερταμείο: Δεν υπάρχει άλλη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο όπου όλη η δημόσια περιουσία ενός κράτους έχει περάσει σε ένα fund που ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει.

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz