Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Σταυρέλη και Νανόπουλου

Published

on

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα από νωρίς το πρωί, στα απόνερα της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η ανακοίνωση του Νίκου Σταυρέλη, όπου εξηγούσε γιατί καταψήφισε τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και οι αιχμές που άφησε ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» για τον αριθμό των συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας που έδωσαν το παρών στην συνεδρίαση αναψε φωτιές και προκάλεσε την ανταπάντηση από τον δήμαρχο.

 

Ειδικότερα ο Νίκος Σταυρέλης με πρωινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει:

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πλειστάκις ακούσαμε τον απερχόμενο Δήμαρχο να μας κατηγορεί ότι δεν πηγαίνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να καθυστερεί το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συνδημότες μας ότι στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου παρευρέθησαν μόλις έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Νανόπουλου. Η απαρτία επιτεύχθηκε με την παρουσία  των 13 μελών της παράταξής μας. Ούτε οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι του κ. Νανόπουλου δεν έδωσαν το παρόν σε μία τόσο κορυφαία συνεδρίαση.

Αυτά για να γνωρίζουν οι Κορίνθιοι τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Συμμαχίας Πολιτών αλλά επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου.

Επί της ουσίας όμως καταψηφίσαμε τα πιο κάτω θέματα:

1.Την πρόταση του Δημάρχου για επιχορήγηση 350.000 € του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από πόρους του Δήμου θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές (13 ΟΧΙ, 6 ΝΑΙ, 1 Λευκό).

2.Την πρόταση του Δημάρχου για έκτακτη επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με 30.000 € από πόρους του Δήμου δεδομένου ότι η εισηγήτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών εξέφρασε προβληματισμούς για τα απολογιστικά στοιχεία των σχολείων (13 ΟΧΙ, 7 ΝΑΙ)

3.Την πρόταση του Δημάρχου για έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου Αναπλάσεις Πόλης Κορίνθου (Πέργκολες πλατείας Παν. Τσαλδάρη) δεδομένου ότι υπάρχουν τριπλάσιες ποσότητες μπετού και σιδήρου από την αρχική μελέτη

4.Τις 14 επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού σε 6 κοινότητες συνολικού ποσού 51.650 € θεωρώντας ότι είναι καθαρά προεκλογικές υποσχέσεις. Το θέμα θα το αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή.

 

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βασίλη Νανόπουλου

«Αποκαλύπτεται η στάση και  ο ρόλος της παράταξης του κυρίου Σταυρέλη ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Πιστός στην τακτική που υιοθέτησε προ μηνών περι απουσίας σε δυο συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου και παρουσία στην τρίτη, με προφανή την σκοπιμότητα κωλυσιεργίας της λειτουργίας του δήμου,  έρχεται υποκριτικά να ζητήσει «τα ρέστα» από την παράταξη του δημάρχου», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Ο κ. Σταυρέλης χθες παρέστη με την παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο και αφού είχαν προηγηθεί δυο προσκλήσεις και δυο συνεδριάσεις άκαρπες. Η παρουσία του αυτή στιγματίζεται από 4 ηχηρά «όχι» σε θέματα που οι δημότες αναμένουν πολύ καιρό. Το υποκριτικό είναι πως με δήλωσή του δημόσια το πρωί, πανηγυρίζει γι αυτήν την εξέλιξη!

Αναφέρει πως αυτά τα θέματα θα αποφασιστούν από το νέο δήμαρχο!

Αλήθεια κ.Σταυρέλη, ποια είναι τα θέματα τα οποία δεν μπορούσαν τώρα να λυθούν και πρέπει να αποφασιστούν από το νέο δημοτικό συμβούλιο;

 

Ας τα δούμε ένα – ένα:

  1. Επεκτάσεις δικτύου φωτισμού. Πρόκειται για εκκρεμή αιτήματα δημοτών από το 2020 και το 2021. Ήδη οι καθυστερήσεις εκ της οικονομικής υπηρεσίας ήταν μεγάλες – προς τούτο έγινε και η αλλαγή της προϊσταμένης από τον κ. Δήμαρχο. Ο κ.Σταυρέλης έρχεται να επιμηκύνει την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς. Εύγε!
  2. Κονδύλι ύψους 30 χιλιάδων ευρώ στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Προφανώς ο κ.Σταυρέλης θεωρεί ήσσονος σημασίας την ορθή λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων και ΘΑ επανέλθει μετά τις εκλογές για να εγκρίνει χρήματα. Οι όποιες δυσλειτουργίες προκύψουν στην έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχουν την υπογραφή του. Να είναι περήφανος!
  3. Τοποθέτηση τεντών στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Ο κ.Σταυρέλης και η παράταξή του «θυμήθηκαν» τώρα να διαχωρίσουν την θέση τους και ενώ γνωρίζουν το ιστορικό, τις ενέργειες και τις διαδικασίες που αφορούν το έργο της πλατείας. Το αστείο είναι πως εάν ήταν δημοτική αρχή το ίδιο θα έπρατταν και το γνωρίζουν καλά! Ο προεκλογικός πυρετός ωστόσο έχει θολώσει την κρίση τους και προχωρούν σε ενέργειες σε βάρος του δήμου και των πολιτών. Ας συνεχίσουν! Οι πολίτες βλέπουν! Εμείς θα βρούμε λύση, εκτός δημοτικού συμβουλίου.
  4. Επιχορήγηση δημοτικού λιμενικού ταμείου. Η άρνηση της παράταξης του κ.Σταυρέλη αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την προεκλογική τακτική που έχει υιοθετήσει, φρενάροντας όποιες ενέργειες θεωρεί ότι μπορούν να έχουν «εκλογικό όφελος» για την δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή λειτουργεί από την αρχή με ευθύνη, σύνεση και συνέπεια και δεν έχει ανάγκη από τέτοια τεχνάσματα. Αυτά, είναι χαρακτηριστικό της παράταξης του κ.Σταυρέλη.

Τέλος, ο κ. Σταυρέλης μιλά για «κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» και στηλιτεύει την απουσία μελών της δημοτικής αρχής.

Αλήθεια κ. Σταυρέλη οι προηγούμενες δυο συνεδριάσεις στις οποίες συνειδητά απουσιάζατε, καθώς επίσης και του προηγούμενου μήνα, και του αμέσως προηγούμενου, δεν ήταν κορυφαίες; Δεν είναι η κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κορυφαία;

Κάντε την αυτοκριτική σας και μην πανηγυρίζετε επειδή καταφέρατε για ακόμα μια φορά να κωλυσιεργήσετε την λειτουργία του δήμου. Η «δύναμη» που αισθάνεστε πως έχετε είναι πρόσκαιρη και αποκαλύπτει το «φέρεσθε» του ανδρός! «Αν θέλεις να δεις τον χαρακτήρα κάποιου», λένε, «δως του εξουσία»! Και ο δικός σας αποκαλύφθηκε από την πρόσκαιρη εξουσία της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

«Έναν τέτοιον δήμαρχο θέλουν;» Οι Κορίνθιοι πρέπει  να αναρωτηθούν.

Η δημοτική μας αρχή συνεχίζει με στάση ευθύνης και συνέπειας έναντι των πολιτών και των θεσμών. Και αυτή είναι η σύγκρισή την οποίαν στο τέλος θα κάνουν οι συμπολίτες μας.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε την πλειοψηφία αλλά θα την αποκτήσουμε με την ψήφο των πολιτών και στην επόμενη θητεία μας το δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά!

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz