Connect with us

Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Ποιος είναι ο κρυμμένος άσος στο μανίκι της – Η αποκάλυψη του ιατροδικαστή Κραββαρίτη

Published

on

«Δεν είναι η κεταμίνη η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας», αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής, Χρήστος Κραββαρίτης, τονίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει άσους στο μανίκι της που θα αποκαλυφθούν εντός της δικαστικής αίθουσας, όπου την Τετάρτη συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη με πρώτο μάρτυρα τον Μάνο Δασκαλάκη.

Μιλώντας αποκλειστικά για πρώτη φορά στο Live News ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι δεν μπορεί να πει πολλά για μια υπόθεση που αυτή τη στιγμή κρίνεται στα δικαστήρια, λέγοντας ότι «το όρισμα για την Τζωρτζίνα επιδέχεται διαφορετικής προσέγγισης. Ναι μεν η κεταμίνη συμμετέχει στον μηχανισμό θανάτου αλλά δεν είναι αυτή η αιτία του θανάτου».

«Η κεταμίνη δεν σκότωσε την Τζωρτζίνα»

Ο γνωστός ιατροδικαστής από τη Θεσσαλία αποκαλύπτει στο LIVE NEWS, πως υπάρχουν σημαντικά ευρήματα στην ιστοπαθολογική της 9χρονης που βρέθηκαν στην αφάνεια και σκοπεύουν να αναδείξουν.

«Προφανώς το τοξιλογικό πόρισμα της Τζωρτζίνας δεν περιλαμβάνει μόνο κεταμίνη. Περιλαμβάνει κι άλλες ουσίες. Η τοξικολογική δείχνει κι άλλα φάρμακα και η ιστοπαθολογική έκθεση δείχνει κι άλλα σημαντικά ευρήματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει κανείς».

Ο Αλέξης Κούγιας με σημερινές δηλώσεις του υποστήριξε πως η κεταμίνη δόθηκε ενδονοσοκομειακά και μάλιστα από τους γιατρούς. Κάτι όμως που εξακολουθούν να αρνούνται κατηγορηματικά κύκλοι του Νοσοκομείου Παίδων στο LIVE NEWS.

«Δε δώσαμε εμείς την κεταμίνη»

«Δεν δώσαμε εμείς την κεταμίνη. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να χορηγηθεί αναισθητικό σε ένα παιδί που είναι σε ανακοπή», αναφέρουν πηγές από το Νοσοκομείο Παίδων.

Προς επίρρωση αυτού, κανένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανάνηψη δεν ανιχνεύτηκαν μεταθανάτια. Αυτό σημαίνει πως το παιδί την στιγμή που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο ήταν ήδη νεκρό.

Η κεταμίνη συνεπώς δόθηκε σε χρόνο προγενέστερο και μάλιστα αρκετή ώρα πριν ώστε να μεταβολιστεί ένα μέρος της και να βρεθεί στα ούρα της 9χρονης.

«Εξαρτάται πάντα και με τη δόση που θα δώσεις. Η θεραπευτική δόση μεταβολίζεται γρήγορα εν αντιθέσει με τη θανατηφόρα δόση που ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να την μεταβολίσει», συμπληρώνει στο LIVE NEWS ο τοξικολόγος.

Εν προκειμένου, 6,5 μικρογραμμάρια  κεταμίνης δεν πρόλαβαν να μεταβολιστούν από τον οργανισμό του 9χρονου παιδιού. Είναι η επίμαχη δόση που ανιχνεύτηκε μεταθανάτια στο αίμα της μικρής και οδήγησε την μητέρα της στη φυλακή.

«Κατέληξαν από αδιευκρίνιστα αίτια»

Ο Χρήστος Κραββαρίτης αναλύει και ξεδιπλώνει την δική του επιστημονική άποψη και εξηγεί γιατί το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα έχει ήδη, σύμφωνα με εκείνον, καταρριφθεί.

«Το πόρισμα αμφισβητείται όταν ο πιο σημαντικός βοηθός στο πόρισμα, ο παθολογοανατόμος στον οποίον απευθύνθηκαν, ο κ. Ευτυχιάδης, αναδιπλώνει και λέει ότι η χρώση, που χρησιμοποιήθηκε, δεν εξειδικεύεται για να βγάλει ασφυξία. Κάτι που είναι και επιστημονικά λογικό, γιατί μια χρώση δεν μπορεί να βγάλει ασφυξία παρά μόνο υποξία. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αυτή η χρώση, που χρησιμοποιήθηκε, δεν είναι εξειδικευμένη για να βγάλει ασφυκτικό θάνατο», αναφέρει ο ιατροδικαστής Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Κραββαρίτης.

Ο ιατροδικαστής εξηγεί πως τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας κατέληξαν από παθολογικά αλλά αδιευκρίνιστα αίτια, εκφράζοντας μάλιστα και έναν προβληματισμό γιατί δεν συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως η Μαλένα έπασχε από λευχαιμία.

«Όλα αυτά αποσιωπήθηκαν»

«Να είμαστε λογικοί, η λευχαιμία δεν γιατρεύεται σε μια μέρα. Ένας καρκινοπαθής δεν γίνεται καλά από την μια μέρα στην άλλη. Καρκίνος είναι, δεν είναι γρίπη. Κακοήθης νόσος είναι και μάλιστα δέχτηκε και σχήμα χημειοθεραπείας. Τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα είναι βαρύτατης τοξικής δράσεως. Όλα αυτά αποσιωπήθηκαν», συμπληρώνει ο ιατροδικαστής.

Το ημερολόγιο νοσηλείας της Μαλένας, που πρώτο ανέδειξε το LIVE NEWS, έδειχνε πόσο καλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσονταν  η υγεία του παιδιού. Χωρίς να ληφθεί υπόψη ο ιατρικός φάκελος, στο πιστοποιητικό, ο θάνατος της μικρής αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Ήταν λάθος η ορολογία της ηπατικής ανεπάρκειας που δόθηκε ως αιτία θανάτου. Αυτό είναι σαφές. Όμως, υπήρχε μια επιβάρυνση του ήπατος στην περίπτωση της Μαλένας.
Στην περίπτωση της Ίριδας, η πλευρά Πισπιρίγκου αντικρούει την κατηγορία της ασφυξίας με ένα σπάνιο αυτοάνοσο μεταβολικό σύνδρομο από το οποίο, όπως λένε, έπασχε το έξι μηνών βρέφος», λέει ο κ. Κραββαρίτης.

«Τα δύο παιδιά έχουν καταλήξει από παθολογικά αίτια τα οποία είναι αδιευκρίνιστα και αυτό δεν είναι σπάνιο στην ιατροδικαστική επιστήμη. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, η θανατηφόρος αρρυθμία δεν φαίνεται στην νεκροτομή», συμπληρώνει ο ιατροδικαστής.

«Αιφνίδιο συμβάν, αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά, με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια», δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης.

Τον λόγο πλέον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει την ενοχή ή μη της 34χρονης μητέρας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας που συντάραξε τη χώρα.

 

Πηγή: in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz