Connect with us

Επικαιρότητα

Χρίστος Δήμας-Όμηρος Τσάπαλος: Δυο Κορίνθιοι πολιτικοί στο Υπουργείο Οικονομικών

Published

on

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε και ανάμεσα στα ονόματα, που ολοκληρώνουν και απαρτίζουν το νέο σχήμα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκονται και δυο Κορίνθιοι πολιτικοί.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστο Δήμα και τον Εκπρόσωπο Τύπου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθηνών, Όμηρο Τσάπαλο.

Όμηρος Τσάπαλος

Από τη μία, ο κ. Όμηρος Τσάπαλος με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και από την άλλη, ο κ. Χρίστος Δήμας με καταγωγή από την Κορινθία, δυο νέοι και δραστήριοι πολιτικοί της κυβέρνησης δίνουν την προσωπική τους μάχη στον “στίβο” της Οικονομίας της χώρας.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους Κορίνθιους -“Οικονομικούς” μέσα από τα δικά τους λόγια:

Όμηρος Τσάπαλος

Γεννήθηκα στις 14 Δεκεμβρίου 1987 στην Αθήνα. Είμαι Πολιτικός Επιστήμονας και από το 2011 εργάζομαι ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.  Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2009 με βαθμό «Άριστα».

Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Επικοινωνίας στο London School of Economics-LSE όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2011.

Το 2011 ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία λαμβάνοντας την θέση Συμβούλου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών (2011-2014).  Έχω εργαστεί επίσης ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Επικοινωνίας στο Γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας (2014-2016).

Το 2015 ξεκίνησα την απασχόληση μου στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας ιδρύοντας παράλληλα την δική μου εταιρία και παρέχοντας υπηρεσίες επικοινωνίας και στρατηγικής σε μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2019 εργάστηκα ως Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβα την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης-ΕΦΚΑ, του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού της χώρας.

Έχω συμμετάσχει είτε ως διοργανωτής είτε ως ομιλητής σε πλήθος σεμιναρίων Πολιτικής Επικοινωνίας και Στρατηγικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό με πολιτικά Ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Αντενάουερ, το Ίδρυμα Νάουμαν, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης κα. Τα τελευταία χρόνια έχω συμμετάσχει ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας σε πλήθος προεκλογικών εκστρατειών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο όπως και σε εσωκομματικές εκλογές.

Είμαι κάτοχος Αριστείου Πολιτικής Επιστήμης, Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Υπότροφος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κάτοχος τριών βραβείων Επίδοσης και Αριστείας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Είμαι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Ηρώ Ράντου.

Χρίστος Δήμας

Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία».

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού. Έχει διατελέσει αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να διαβάζει βιβλία ιστορίας.

 

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz