Αυτοδιοίκηση
O Αν. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κορινθία


Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, την Δευτέρα 15 Απριλίου επισκέφθηκε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κορινθίας.
Στις επισκέψεις τους κατέγραψαν τα σοβαρά και ζωτικά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, παρατηρήσεις που αφορούν τον εξοπλισμό και το προσωπικό στα κέντρα υγείας και στο νοσοκομείο Κορίνθου, καταλήγοντας σε ένα πιο αισιόδοξο συμπέρασμα από το προβλεπόμενο.
Σημειώθηκε επίσης πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι τα θέματα της υγείας με σκοπό την αναβάθμιση του δημόσιου αυτού αγαθού.
Ο κ. Βαρδαρός ανακοίνωσε τη λειτουργία μιας νέας κινητής ομάδας υγείας, η οποία θα παρίσταται σε όποιο σημείο του νομού χρειάζεται, γεγονός που σημαίνει και νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
Παρατηρήθηκε το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο Λουτράκι, ενώ πρόκειται να υπάρξει και η απαραίτητη μελέτη κτιριακής αναβάθμισης, την οποία ανέλαβε η 6η ΥΠΕ.
Λόγος βεβαίως έγινε και για το Spa στο Λουτράκι, με κύριο στόχο την διαχείρισή του από το δημόσιο και όχι από τον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον αναφέρθηκε και ένα σχέδιο που αφορά την ενίσχυση της περιοχής, την ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού αλλά και του τουρισμού υγείας με τη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών στον τομέα της Λουτροθεραπείας – Υδροθεραπείας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημαρχείο Κορίνθου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαβούλευση, παρουσία εκπροσώπων από τους φορείς υγείας της Κορινθίας.
Πηγή – morias.news
-
Αυτοδιοίκηση16 ώρες ago
ΠΟΥΡΟΣ: Έτσι θα είναι οι έξι πέργκολες της πλατείας (ΦΩΤΟ)
-
Επικαιρότητα16 ώρες ago
Επίσκεψη κλιμακίου της ΟΝΝΕΔ στην Κορινθία
-
Ρεπορτάζ16 ώρες ago
Απίθανα πράγματα: απέκλεισαν δεκάδες αυτοκίνητα στον Περιφερειακό του Λουτρακίου
-
Επικαιρότητα21 ώρες ago
Νότια Κορέα: Παραλίγο να δώσει 1.000 φορές για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης – Πόσο της κόστισε
-
Ελλάδα18 ώρες ago
Οι προϋποθέσεις για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
-
Αυτοδιοίκηση18 ώρες ago
Βάζει ξανά …ρεύμα στον Ακροκόρινθο η Περιφέρεια
-
Επικαιρότητα16 ώρες ago
Ν. Ταγαράς: 5 εκ € για την αξιοποίηση και Ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου
-
Αυτοδιοίκηση19 ώρες ago
Νεμέα: Σε ποιες περιοχές έχει διακοπές ρεύματος – Η ανακοίνωση από ΔΕΔΔΗΕ