Ελλάδα
Νέοι σεφ LE MONDE νικητές στον διαγωνισμό Olivier Roellinger για βιώσιμη γαστρονομία
Η LE MONDE φιλοξένησε για 4η χρονιά τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Olivier Roellinger αφιερωμένο στη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων
Στο διαγωνισμό Olivier Roellinger που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και που αφορούσε τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας κι Ανατολικής Ευρώπης έλαβαν μέρος 10 διαγωνιζόμενοι εκπροσωπώντας την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού Olivier Roellinger για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων βρέθηκαν δύο σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Την 1η θέση κατέκτησε ο Μαλτέζος Βασίλης, τη 2η θέση ο Μάμας Αναστάσιος και οι δύο από τη LE MONDE και την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Κύπριος Γερολυμάτος Ραφαήλ από το KES College και ο Πορτογάλος Pacheco André από την AVEA: Escola Formação Turística dos Açores & Anfiteatro
Οι διαγωνιζόμενοι παρασκεύασαν 2 συνταγές δικής τους επιλογής, μια υψηλής γαστρονομίας και μια απλούστερη οικιακής/καθημερινής λογικής, χρησιμοποιώντας προϊόντα της θάλασσας. Τα πιάτα αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή αποτελούμενη από τον chef της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, chefs ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψαράδες και δημοσιογράφους. Μετά το πέρας του διαγωνισμού οι σπουδαστές σε προφορική συνέντευξη ενώπιον της κριτικής επιτροπής αιτιολόγησαν την επιλογή των υλικών βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, την ένωση Relais & Chateaux, τη Ferrandi και την Yvon Bourges de Dinard. Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger απευθύνεται σε μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών που φοιτούν σε Ξενοδοχειακές Σχολές, καθώς και σε νέους επαγγελματίες κάτω των 35 ετών.
Λίγα λόγια για την εξάντληση των θαλάσσιων πόρων
Την ώρα που θαλασσινές γεύσεις γοητεύουν ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές, οι θαλάσσιοι πόροι εξαντλούνται…
Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μελλοντικών γενεών μαγείρων και επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης όσον αφορά στους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των επαγγελματιών της αλιείας και των καταναλωτών, οι σεφ κατευθύνουν τους πελάτες μέσω της επιλογής των προτεινόμενων ειδών, προσανατολίζοντάς τους προς είδη που δεν υφίστανται υπερεκμετάλλευση.
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE από το 1996 διαμορφώνει τους νέους πρωταγωνιστές της γεύσης με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αξίες του κάθε τόπου, ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας, της εποχικότητας κι αναδεικνύοντας την εντοπιότητα της κάθε γευστικής δημιουργίας. Για να μπορούν κι επόμενες γενιές να απολαμβάνουν τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου τους.
O Εκπαιδευτικός Όμιλος
LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45,
18346 Μοσχάτο
Τηλ:+30 210 48 30 500
www.lemonde.edu.gr
-
Καιρός21 ώρες ago
Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
-
Ελλάδα20 ώρες ago
Άρπαξε τέσσερις τόνους καρπούζια από κτήμα σε χωριό της Καλαμάτας και τα πούλησε
-
Μουσική17 ώρες ago
Νότης Σφακιανάκης: Του τάζουν «γη και ύδωρ» για να επιστρέψει στην πίστα
-
Οικονομία17 ώρες ago
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται – Πώς μπορείς να το υπολογίσεις
-
Ελλάδα20 ώρες ago
Οι εκπομπές που αποχαιρετούν σήμερα το κοινό – Ποιες συνεχίζονται και τι αλλαγές θα δούμε
-
Ελλάδα20 ώρες ago
Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα: Στην Τζια το ζευγάρι – Δείτε βίντεο φωτογραφίες
-
Ελλάδα11 ώρες ago
Κατέρρευσε 32χρονη πριν μπει σε πισίνα στη Θεσσαλονίκη – Πέθανε μπροστά στα δύο μικρά παιδιά της
-
Κορινθία7 ώρες ago
Κατέρρευσε η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας – Τι ζημιά έγινε (Εικόνες)