Πάνω από 2 δισ. ευρώ έφθασε το τίμημα για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, μετά την αποσφράγιση των προσφορών. Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), με προσφορά ύψους 2,116 εκατ. ευρώ.

Ποιος είναι ο οικονομικός κολοσσός από την Αυστραλία

Για είκοσι πέντε χρόνια, η MIRA συνεργάζεται με πελάτες, κυβερνήσεις και κοινότητες για τη χρηματοδότηση, διαχείριση, ανάπτυξη και ενίσχυση βασικών πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, όπως αναφέρει η “ταυτότητα” της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ιστιοσελίδα της, σήμερα το χαρτοφυλάκιο του MIRA βασίζεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα καθημερινά. Η ομάδα μας με πάνω από 900 άτομα επενδύει σε επιχειρήσεις που στηρίζουν οικονομίες και κοινότητες – με στόχο να προσθέσουν πραγματική και διαρκή αξία για τους πελάτες και τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τα περιουσιακά μας στοιχεία. Το MIRA διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 148 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων: πάνω από 150 επιχειρήσεων χαρτοφυλακίου, περίπου 480 ακινήτων και 4,7 εκατομμυρίων εκταρίων γεωργικής γης.

 

Το MIRA είναι μέρος της Macquarie Asset Management (MAM) – ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Macquarie. Η MAM είναι ένας από τους 50 κορυφαίους παγκόσμιους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας επενδυτικές λύσεις σε πελάτες σε διάφορες δυνατότητες, όπως υποδομές, ακίνητα, γεωργία, μετοχές, πάγιο εισόδημα, ιδιωτική πίστωση και λύσεις πολλών περιουσιακών στοιχείων. Στις 31 Μαρτίου 2021, η MAM διέθετε περιουσιακά στοιχεία άνω των 427,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ υπό διαχείριση.

 

Η Macquarie Group Limited (Macquarie) είναι ένας χρηματοοικονομικός όμιλος που παρέχει στους πελάτες διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοδότηση, τραπεζικές, συμβουλευτικές λύσεις και λύσεις κινδύνου και κεφαλαίου σε σχέση με το χρέος.

Η Macquarie ιδρύθηκε το 1969 και απασχολεί πάνω από 15.800 άτομα παγκοσμίως. Είναι εισηγμένη στο Australian Securities Exchange (ASX: MQG).

Eπικεφαλής της Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) είναι ο Leigh Harrison. Με έδρα το Λονδίνο, ηγείται μιας ομάδας περισσότερων από 550 ατόμων παγκοσμίως και επικεντρώνεται στην υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησης σε νέους τομείς και αγορές. Είναι ενεργό μέλος της επιτροπής επενδύσεων για πολλά από τα κεφάλαια του τμήματος.

Ο Leigh Harrison εντάχθηκε στη Macquarie το 2002 στο Σίδνεϊ, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 2003, όπου ήταν αναπόσπαστο μέρος μιας ομάδας που ίδρυσε τα τρία πρώτα ευρωπαϊκά ταμεία υποδομής της Macquarie Asset Management και έπαιξε βασικό ρόλο σε σημαντικό αριθμό εξαγορών για αυτά τα κεφάλαια.

Ο Leigh είναι κάτοχος Bachelor of Laws και Bachelor of Commerce από το Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας.

1

 

Πηγή:thetoc.gr