Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Λουτράκι: Πυρά μεταξύ του Α. Δρίτσα και της προέδρου του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου

Published

on

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλκιβιάδης Δρίτσας, απάντησε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε  ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής,  με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφορμή όλων, αποτελεί η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της “Επιλογής Ευθύνης” σχετικά με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και την “απουσία”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε της Φιλαρμονικής, από αυτές. Στη συνέχεια, η πρέοδρος του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου, απάντησε στον κ. Δρίτσα με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου από τη θέση της προέδρου του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ θλίβομαι και απορώ! Στη συνεδρίαση ακούστηκαν ανακρίβειες και διαπιστώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, γεγονός που δεν τιμά όχι μόνο τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου, αλλά και τους πολίτες αυτού του τόπου. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην αναφορά Δημοτικού Συμβούλου προς τη Φιλαρμονική ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, λέγοντας ότι δεν εμφανίστηκε στην πόλη για τα κάλαντα τις Παραμονές των Χριστουγέννων. Κάποιοι μάλλον ξεχνούν ή δεν αντιλήφθησαν ότι η πλειοψηφία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων είχε σημείο αναφοράς τη Φιλαρμονική ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, η οποία δεν είναι μονοπρόσωπη, αλλά περιλαμβάνει εξαιρετικά μέλη, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, που θα έπρεπε αντί να βάλλονται παντοιοτρόπως να στηριχτούν και να λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Υπενθυμίζω ότι στις 24/12 το μουσικό σώμα έκανε εμφάνιση στην πόλη για τα κάλαντα, και αμέσως μετά πραγματοποίησε εμφάνιση στο Αλεξάνδρειο- σύμπραξη με το θέατρο «ΦΟΡΜΑ» και την Παιδική Σκηνή «ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ» (απαντώ συγκεκριμένα στην αναφορά του κ.Αλκιβιάδη Δρίτσα, ότι η φιλαρμονική δεν εμφανίστηκε), ενώ το τραγικό γεγονός της απώλειας μέλους του Συλλόγου, συζύγου και μητέρας μουσικών του συνόλου, έλαβε προτεραιότητα και δικαίως και γι’ αυτό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν υπήρξε εμφάνιση στην πόλη για τα κάλαντα. Υπήρξαν όμως πλήθος εκδηλώσεων (συναυλίες υψηλού επιπέδου συνόλων από καθηγητές, σύμπραξη με την Παιδική Σκηνή «Μιχάλης Δρίτσας» του ΘέατροΣεΦόρμα, συνεργασίες με σχολεία και εκπαιδευτικούς, συνεργασία με χορωδία υψηλού επιπέδου με ευρωπαϊκή αναγνώριση, sold out συναυλίες, παρουσίαση τρέιλερ ντοκιμαντέρ «Νικόλαος Δούμπας») και ανάπτυξη ενός ποιοτικού χριστουγεννιάτικου κλίματος που δεν έλαβε την ανάλογη αναγνώριση. Επειδή κατά καιρούς ακούγονται πολλά που θίγουν πρόσωπα και πράγματα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητά συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ώστε να ενημερωθούν και να κατανοήσουν το έργο που πραγματοποιείται και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους για να έχει υπόσταση αυτός ο πυρήνας πολιτισμού. Μην ξεχνάτε ότι οι εποχές είναι πολύ κακές με χαρακτηριστικό την έλλειψη ιδανικών και προτύπων. Πίσω από τη λέξη φιλαρμονική βρίσκονται παιδιά, δάσκαλοι, γονείς, οικογένειες που προσπαθούν να αντισταθούν στο «εύκολο αλλά λίγο» και στοχεύουν στο «δύσκολο αλλά εκλεκτό». Είναι άδικο για όλους αυτούς να ακούγονται δημόσια ανακρίβειες και να υπονοούνται παράνομες ενέργειες. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν τα υπονοούμενα και ο κιτρινισμός και να μιλήσουμε με γεγονότα και αποδείξεις. Είμαστε στη διάθεσή σας!

Με εκτίμηση, Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου

Η Πρόεδρος Γιαννακοπούλου Ολυμπία

Ο Α. Δρίτσας δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της κα. Ο. Γιαννακοπούλου και απάντησε εκ νέου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η απάντηση του Αλκιβιάδη Δρίτσα

Στην αρχή της τοποθέτησης μου καλωσόρισα με την σειρά μου το νέο μέλος του Δημοτικού συμβουλίου, τον Ζάχο Αγγιστριώτη .
Στη συνέχεια τοποθετήθηκα για το θέμα της ΔΕΥΑΛ, και την αναγκαιότητα να ελέγξει το έργο ένας ανεξάρτητος φορέας .
Αμέσως μετά, έκανα μια εκτενή αναφορά στις αποτυχημένες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ο κ. Παπαθανασίου ακλουθώντας την ίδια αποτυχημένη συνταγή κρύφτηκε πίσω από τους συλλόγους μιας και ο ίδιος δεν έχει την ικανότητα να σχεδιάσει μόνος του, ούτε μια εκδήλωση! Οι φορείς και οι σύλλογοι από την μεριά τους κάνανε ότι ήταν δυνατόν! (Ο Σύλλογος εμπόρων χρηματοδότησε το Παραμυθένιο τρένο και με χορηγίες προσέφερε κεράσματα και κρασί , η Ένωση Ξενοδοχών τους ξυλοπόδαρους, το Experience Peraxora παρείχε γλυκά και παραδοσιακά εδέσματα) άλλα ήταν αδύνατον να καλύψουν τα κενά του αντιδημάρχου .
Ο αντιδήμαρχος είχε αναλάβει να φέρει έναν Άγιο Βασίλη για να φωτογραφηθούν τα παιδάκια και να οργανώσει και μια συναυλία και δεν κατάφερε τίποτα από τα δυο !
Αν δεν υπήρχαν οι σύλλογοι με τις δικές τους εκδηλώσεις ( Θεατρική παράσταση Καρυοθραύστη του Ίβυκου , Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της φιλαρμονικής) η πόλη δεν θα είχε καταλάβει Χριστούγεννα .
Κλείνοντας θέλω να κάνω μια αναφορά στο δελτίο τύπου που βγήκε την επόμενη μέρα από το Σύλλογο φίλων Φιλαρμονικής το όποιο με αναφέρει προσωπικά .
Την κριτική την κάνω πάντα στον πολιτικό προϊστάμενο της φιλαρμονικής για τους χειρισμούς του στα θέματα του πολιτισμού και όχι στη ίδια την φιλαρμονική .Αν για παράδειγμα δεν βγήκε η φιλαρμονική την πρωτοχρονιά να πει τα κάλαντα ευθύνη να μου απαντήσει έχει ο αντιδήμαρχος και όχι εσείς με δελτίο τύπου! Το ίδιο είχα κάνει και όταν σας παραχωρήθηκε εν κρυπτώ για αποκλειστική χρήση το πνευματικό κέντρο την περίοδο του κορονοίου , όταν άσκησα και συνεχίζω να ασκώ κριτική για την συγκεκριμένη απόφαση στον κ. Παπαθανασίου και όχι σε εσάς !
Η φιλαρμονική θα πρέπει να συνεχίσει το πολιτιστικό της έργο και όχι να γίνεται το γραφείο τύπου του κ . Παπαθανασίου , ο όποιος μη μπορώντας να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσα και του έχω κατά καιρούς θέσει σας έβαλε κακώς σε αυτή την διαδικασία . Άλλωστε αν μπαίνατε στη διαδικασία να ακούσετε την τοποθέτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο θα καταλαβαίνατε ότι η στόχευση μου δεν υπήρξε ποτέ στο έργο της φιλαρμονικής , άλλα η απουσία καθοδηγήσεις από τον διοικητικό προϊστάμενο .
Υ.γ : Στη συνάντηση που ζητήσατε ελπίζω να μας ενημερώσει ο αρμόδιος πότε θα έχουν τελικά πρόσβαση στο πνευματικό κέντρο φορείς και σύλλογοι του Δήμου .
Υ.γ2: Τα υπόλοιπα στο δημοτικό συμβούλιο

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz