Το χρονοδιάγραμμα για άνοιγμα των σχολείων και ο σχεδιασμός για την εστίαση

Σε άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με την ημερομηνία επαναλειτουργίας της εστίασης να παραμένει την ίδια στιγμή άγνωστη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τα πρώτα self test, οπότε η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία των Λυκείων και για τρεις τάξεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα Γυμνάσια με τα Δημοτικά να μετατίθενται για μετά το Πάσχα.

Βασική προϋπόθεση θα είναι η διενέργεια self test κάθε εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές. Για το λόγο αυτό, έχει δοθεί προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κάτω των 18 ετών αναφορικά με την προμήθεια των τεστ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Γρίφος η επαναλειτουργία της εστίασης

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, αν και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του μήνα και το άνοιγμα μοιάζει δύσκολο πριν το Πάσχα, υπάρχει πιθανότητα να γίνει.

Η απόφαση θα ληφθεί ύστερα από σχετική εισήγηση των ειδικών με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και με δυο ισχυρούς συμμάχους, την αλλαγή του καιρικών συνθηκών που θα επιτρέπει την κυκλοφορία περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους αλλά και τα self test.

Πρόθεση είναι τα καταστήματα της εστίασης να επαναλειτουργήσουν πριν το Πάσχα, με πιθανότερες ημερομηνίες τη 19η και την 26η Απριλίου ώστε να επωφεληθούν από την εορταστική περίοδο. Όμως, ακόμα και αυτή η πρόθεση είναι υπό την αίρεση του αποτυπώματος που θα έχει η πανδημία τις επόμενες εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα σημαίνει χρήση μόνο εξωτερικών χώρων και με μέτρα προστασίας, όπως αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα.

Πηγή: lifo.gr