Με click away το λιανεμπόριο μόνο τις καθημερινές- Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μετά την μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και την εισήγησή της προς την κυβέρνηση, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Αποφασίσαμε να μην τροποποιηθεί η λειτουργία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τόνισε η  κ. Βάνα Παπαυαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Επίσης, είπε ότι κύριος στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας σε σχέση με το λιανεμπόριο τα Σαββατοκύριακα.

Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική μπαίνουν στις «κόκκινες» περιοχές.

Ειδικότερα, για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανακοινώθηκαν τα εξής:

 • Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
 • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο.
 • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
 • Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.
 • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.
  • Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

  Τα μέτρα ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου στις 6.00 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

  Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, ήτοι Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησηςκαι η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Πηγή:news.gr