Απίστευτες σκηνές παρατηρούνται από το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επιβολή νέου καθολικού lockdown στην Ελλάδα, στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στα καταστήματα.

Τις τελευταίες τους αγορές πριν το νέο lockdown που τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (07/11) κάνουν από χθες οι Αθηναίοι. Την ίδια ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είναι στα «κόκκινα» από πολύ νωρίς το πρωί.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη, στην Ερμού γίνεται το αδιαχώρητο!

Οι ουρές στα μεγάλα καταστήματα είναι… τεράστιες, με τον κόσμο ωστόσο να περιμένει υπομονετικά για τα τελευταία του ψώνια, καθώς για τις επόμενες τρεις εβδομάδες η χώρα κατεβάζει ρολά, μαζί της και το λιανεμπόριο.

Δείτε τις εικόνες από την Ερμού το πρωί της Παρασκευής:

Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι τα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία, αλλά και τα καταστήματα με ρούχα και αθλητικά.

Την ίδια ώρα ουρές παρατηρούνται ουρές και σε καταστήματα τραπεζών.

«Κόλαση» οι δρόμοι της Αθήνας

Η εικόνα στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας είναι τουλάχιστον απελπιστική. Οι ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στο κέντρο όσο και στην Αθηνών – Λαμίας είναι μεγάλες.

Αυξημένη η έξοδος από την Αθήνα

Αυξημένη είναι η έξοδος των οχημάτων από την Αθήνα. Συγκεκριμένα από τις 06:00 το πρωί σήμερα Παρασκευή, έως τις 09:00 το πρωί, έφυγαν 12.548 οχήματα, την ώρα που το ίδιο διάστημα την περασμένη Παρασκευή είχαν φύγει 8.248 οχήματα.

Από την Αθηνών – Κορίνθου έφυγαν 5.388 οχήματα, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχαν φύγει 3.036 οχήματα.

Από την Αθηνών – Λαμίας, έφυγαν 7.160, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχαν φύγει, 5.212 οχήματα.

Πηγή: newsbomb.gr