Φωτό: INTIME

Επαφές με τους υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ, καθώς και με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα έχει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης», είναι «η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης».

Η ανακοίνωση

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέα μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Δυσφορία εντός ΚΙΝΑΛ για Α. Λοβέρδο

Η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται να λειτουργήσει ενδεχομένως εξισορροπητικά στο εσωκομματικό ράλι για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά την ατυχή, χρονικά, σύμπτωση της σχετικής επιδείνωσης της υγείας της σημερινής προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, η οποία εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, ανακοίνωσε ότι δε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» όπου εισήχθη την περασμένη Δευτέρα.

Στην κούρσα διαδοχής που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, αρνητική εντύπωση προκάλεσε χθεσινή ανάρτηση του υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδου, που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον σύμφωνες με τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ είναι οι έξτρα χιλιάδες υπογραφές, που κατά δήλωσή του, έχει συγκεντρώσει:

«14.200 υπογραφές στήριξης μέχρι σήμερα.

Κατέθεσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς μου από μέλη του μητρώου του κόμματος. Για την υποψηφιότητά μου έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου, Φ. Γεννηματά. Σε επικείμενη συνέντευξη Τύπου, θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητα μου.

Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή τους. Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Προσωπικά θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα».

Ενδεχομένως να ζητηθεί έλεγχος του μητρώου μελών του ΚΙΝΑΛ καθώς πιθανολογείται οι επιπλέον υπογραφές να προέρχονται έξωθεν.


kathimerini.gr, με πληροφορίες από newscenter.gr