Connect with us

Υγεία

Γιατί θερίζει ο καρκίνος του παχέος εντέρου στις ηλικίες κάτω των 50 ετών – Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε

Published

on

Οι επιστήμονες ίσως δίνουν απάντηση στο ερώτημα γιατί αυξάνονται τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου στις νεότερες ηλικίες, κάτω των 50 ετών, όπου κατά κανόνα ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει.

Τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα ενοχοποιούν τη “δυτική διατροφή”, δηλαδή τη διατροφή που είναι πλούσια σε ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα και φτωχή σε φυτικές ίνες.

Ερευνητές του από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο λένε ότι η “δυτική διατροφή” μπορεί να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία των βακτηρίων στο γαστρεντερικό σύστημα, οδηγώντας σε φλεγμονή που γερνά τα κύτταρα πιο γρήγορα και τα κάνει πιο ευάλωτα στον καρκίνο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz