Από χθες το απόγευμα, στο προαύλιο  του Νοσοκομείου Κορίνθου τοποθετήθηκε  ένα “isolation box”. Δηλαδή, ένα κοντέινερ για να αναμένουν εκεί οι ασθενείς που πιθανόν να νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Το Isolation Box είναι μια δωρεά του επιχειρηματία  Ηλία Λαρσινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κοντέινερ μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, ενώ στο νοσοκομείο μας υπάρχει και άλλο ένα δωμάτιο απομόνωσης για άλλα κρούσματα.

Το μέτρο των isolation boxes θα ισχύσει στα  νοσοκομεία της Αττικής, όπως και στα νοσοκομεία της επικράτειας που δεν είναι σημεία αναφοράς.

Μετά την παραμονή τους στο “κουτί απομόνωσης”, οι ασθενείς θα μεταβαίνουν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Να σημειωθεί, πως η σημαντική δωρεά αυτή του Ομίλου Λαρσινού έχει ήδη ανακουφίσει το Νοσοκομείο και την διοίκησή του, αφού η συγκυρία είναι ομολογουμένως πάρα πολύ δύσκολη.

Με αφορμή πάντως το συγκεκριμένο γεγονός να πούμε, πως το νοσοκομείο έχει δουλέψει με συγκεκριμένο πλάνο  πάνω στο ενδεχόμενο και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα που μπορούν να προκύψουν.

Πηγη klife.gr