Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ιωάννα Κατσαρού: «Θέλω το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας να είναι πάντα ανοικτό»

Published

on

Για το όραμα της και τη θέληση της να εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της στον τομέα του πολιτισμού και του θεάτρου, μίλησε στο mypressnet.gr, η Ιωάννα Κατσαρού, υποψήφια με την Συμμαχία Πολιτών.

Η Ιωάννα Κατσαρού, μητέρα και επιχειρηματίας από πολύ νέα, κατάφερε με την στήριξη της οικογένειας της να μεγαλώσει 2 παιδιά, να σπουδάσει και να εξελιχθεί επαγγελματικά. Διατηρεί κέντρο αισθητικής στην Κόρινθο τα 20 τελευταία έτη και είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης, Διπλωματούχων, Αισθητικών, Πελοποννήσου, Αγρινίου και Ιονίων Νήσων. Επίσης είναι διοικητικό μέλος της ομοσπονδίας Διπλωματούχων Αισθητικών, Ελλάδος και μέλος της επιτροπής ελέγχου της Υγειονομικής υπηρεσίας Κορίνθου.

«Όσοι αγαπάμε το επάγγελμα μας πρέπει να το στηρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε» σημειώνει αναφερόμενη σε μερικές από τις δράσεις που ο σύλλογος έχει προβεί όχι μόνο για να υποστηρίξει και να λύσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου της αισθητικής αλλά και τις δράσεις προσφοράς του συλλόγου.

Το θέατρο ορίζεται από την ίδια ως η «μεγάλη της αγάπη»! Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες παραστάσεις, έχει σκηνοθετήσει σε παιδικές σκηνές, έχει παρακολουθήσει θεατρικά σεμινάρια στην Αθήνα, σήμερα φοιτά στο ΔΙΕΚ Υποκριτικής ενώ είναι η Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας».

Η ίδια πιστεύει πως στους δύσκολους καιρούς που περνούμε, η τέχνη μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ μεγάλη έμφαση δίνει στα σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη του παιδικού θεάτρου.

«Εάν εκλεγώ, θέλω το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας να είναι πάντα ανοικτό. Να φιλοξενεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θεατρικές παραστάσεις. Τη Κυριακή το πρωί να έχουμε παιδική σκηνή. Δεν έχουμε αυτή την εναλλακτική έως τώρα και θέλω πολύ να δουλέψω προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνει.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί

Με τη Συμμαχία Πολιτών και τον Βασίλη Νανόπουλο ήρθε κοντά μέσα από το θέατρο, λόγω της συνεργασίας που έπρεπε να έχει για το φεστιβάλ θέατρου και για τις ανάγκες του συλλόγου.

«Ο κ. Νανόπουλος ήταν εξαιρετικός Δήμαρχος αυτά τα τέσσερα χρόνια παρά τις δύσκολες συνθήκες που είχε να διαχειριστεί. Είχε μια πανδημία που δύο χρόνια μας έκοψε σε όλους τα πόδια. Τον πρώτο χρόνο δημαρχίας του έχασε την γυναίκα του. Στα τέσσερα αυτά χρόνια δυσκολεύτηκε πάρα πολύ με την απλή αναλογική, έχοντας ανθρώπους που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί» τονίζει η κ. Κατσαρού και κατακρίνει την αντιπολίτευση που «κάνει πολύ κακό όταν καταψηφίζει καλές προτάσεις. Αυτός ο μηδενισμός πρέπει να σταματήσει».

Πιστεύει πως ο δήμος χρειάζεται καλούς συμβούλους, ανθρώπους ειδικούς σε κάθε θέμα. Μας εξηγεί ότι ως τώρα δεν υπήρχε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ένας άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού που να ξέρει πώς εργάζεται ένα θέατρο, που να ξέρει να οργανώσει αυτό το κομμάτι και καταλήγει: «Είμαι διατεθειμένη να διεκδικήσω πράγματα για τον πολιτισμό και αυτό θέλω να πετύχω με την εκλογή μου, για το θέατρο και την θεατρική εκπαίδευση των παιδιών μας. Εκεί θέλω να επιμείνω. Είτε εκλεγώ, είτε όχι, αυτό θα γίνει»!

Δύναμη αντλεί από την οικογένεια της, τους γονείς, την αδελφή και τους δυο γιούς της. Μέντορας της ο Παύλος Καράγιωργας. Ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο σύντροφός της Ισίδωρος Σταμούλης, άνθρωπος του θεάτρου και αυτός, της δίνει στήριξη και συμβουλές.

Η ίδια θέλει να δει όλες τις θεατρικές ομάδες να ενώνονται και να στηρίζουν την προσπάθεια για μια ισχυρή θεατρική σκηνή που θα έχει πολλά να προσφέρει στην Κόρινθο.

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz